Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tidligere sønderborger: Byen var småborgerlig og med snævre rammer

Borgmester får ros for at ville modtage flygtningebørn. Foto: Arkiv
Annonce

LÆSERBREV: Kære Borgmester Lauritzen

Jeg vil gerne takke dig og byrådet i Sønderborg for jeres humanistiske virke.

Det glæder mig overmåde, når nyhederne kan fortælle, at Sønderborg gerne vil modtage flygtninge, og når Sønderborgs borgmester og humanisterne i byrådet appellerer til regeringen, om at modtage børn fra de forfærdelige forhold på Lesbos, og samtidig selv inviterer uledsagede flygtningebørn til Sønderborg.

I har virkelig fortjent et byvåben med et hjerte og husrum ” vi har hjerte – vi har plads”.

I modsætning til dig, kære borgmester, kunne jeg ikke komme væk fra min hjemegn (Sønderborg) hurtigt nok. Jeg fandt den forfærdelig småborgerlig med snævre rammer for udfoldelse. Det er 60 år siden.

Du blev, har beholdt accenten og en sønderjysk væremåde, med værdier, som også jeg er opdraget med, men som jeg måtte ud og bo i forskellige lande for at forstå.

Gad vide, om det også er det gode samarbejde med Tyskland, der inspirer de gode mennesker i Sønderborg? Tyskland modtager jo, sammen med 10 andre EU lande og Norge, børn fra Moria lejren.


Vi oplever og kender alle de grimme ting den danske regering og flertallet af folketingsmedlemmerne gør ved de stakkels flygtninge her i landet.

Brita Bastogi, Hørsholm.


Der er nok heller ingen tvivl om at Danfoss familiens værdier gennem tiden har haft en positiv udvikling på byen.

Jeg er med i Bedsteforældre for Asyl her i Nordsjælland. Vi oplever og kender alle de grimme ting den danske regering og flertallet af folketingsmedlemmerne gør ved de stakkels flygtninge her i landet.

Vi må leve med udsendelsescentre, hvor ingen aner, eller ønsker at følge op på hvad der ville ske med disse flygtninge, hvis de virkelig kom tilbage til deres land. Der er jo en grund til at de bliver til trods for de horrible forhold de lever under.

Vi må leve med Ellebæk fængslet. En skændsel, kaldet det værste fængsel i EU, af en ekspertgruppe. Et fængsel, hvor man indsætter mennesker, der ikke er kriminelle – fordi man er bange for, at de måske skulle løbe deres vej.

Sønderborg er i gang med mange spændende projekter – måske den mest innovative by i Danmark? – Stort tillykke med det.

Hvis I så samtidig kan holde fast i de humanistiske principper og fortsætte kampen for de svage – mon I så ikke ender som EU's mest spændende by?

En by, der modtager flygtninge, tager sig godt af dem og får loyale borgere, en by, hvor man gerne kommer fra udlandet for at arbejde - noget, vi alle ved, der bliver brug for i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce