Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tina fik lægernes dødsdom - nu er hun kræftfri

Tina Engholm Hansen gik sammen med sine to børn på facebook og søgte en alternativ behandling. Foto: Privatfoto
Jeg er næsten sikker på, at jeg kan takke Jan og hans strukturerede vand for, at jeg er i live i dag, siger den 47-årige mobilfrisør Tina Engholt Hansen.
Annonce

Jægerspris: 2018 var et forfærdeligt år for Tina Engholm Hansen fra Jægerspris. Hun fik en kræftdiagnose og gennemgik to operationer, hvor der blev fjernet 40 procent af tyktarmen og 60 procent af leveren. Kræften bredte sig til til triceps, og det var her, lægerne kom med den triste besked: Du har få uger tilbage at leve i - og lidt længere, hvis du vil deltage i behandling med forsøgsmedicin på Rigshospitalet. Lægerne sagde, at de aldrig havde set en kræftform, der bredte sig fra tarmen til musklerne.

Den 47-årige mor til to børn på 20 og 25 år - en datter og søn - var helt slået ud, men hun gav ikke op. Sammen med sine børn postede hun et opslag på facebook, hvor hun søgte alternativ behandling. Er der nogen, der kender til noget, der kan hjælpe? Opslaget blev delt mere end 1000 gange, men der kom ingen henvendelse fra lægeverdenen.

- Jeg har altid været en person, som farer afsted med 120 km/t, og jeg har aldrig fået nogen former for alternativ behandling - og har heller ikke troet på dem, siger Tina Engholm Hansen.

Hun greb med facebookopslaget efter et halmstrå - efter en sidste mulighed for at få lov til at leve, følge sine børns karriere, blive mormor og alt det andet, som sædvanligvis er en mor forundt.

Annonce

I kontakt med Jan

Det var takket være facebookopslaget, Tina Engholm Hansen fik kontakt med Jan Johan Jepsen og Addit Water. Da hun første gang kom ind i NEO Centret med den store beholder indeholdende energioptimeret vand, tænkte hun: Her vil jeg bo. Eftervirkningerne af kemoen - snurren i hænderne, kvalme og utilpashed - forsvandt. Hun fik det meget bedre.

Tina Engholm Hansen blev kørt til behandling i centret af sin datter, og hun husker tydeligt, hvordan datteren græd og sagde: Mor du ser ikke godt ud, du skal dø.

- Når jeg kom ud fra opholdet i NEO Center, sagde min datter til mig, at nu så jeg igen normal ud. Og jeg var rigtigt glad for, at andre end mig kunne se, at det faktisk hjalp mig.

Annonce

Tarmslyng

Tina Engholm Hansen begyndte at drikke energioptimeret vand, men det holdt hun og med, da hun i 2019 blev indlagt med tarmslyng. Hun kunne heller ikke får behandlinger i NEO Center og fik det dårligt igen. Da hun kom hjem, fik hun lov til at låne et lille kar med energioptimeret vand og hun sad de første 24 timer op ad karret. Det gjorde, at hun fik det godt - men så snart, hun forlod rummet, fik hun det igen dårligere, siger hun.

Lægerne ville have hende i kemo igen i 2019, og nu var hendes krop så stærk, at den kunne klare det.

- Har NEO Center kureret din kræft?

- Det er mit indtryk, at NEO Center og vandet boostede mit immunforsvar og gjorde min krop stærk nok til at klare kemoen, og det er min klare indtryk, at jeg ikke havde været her i dag, hvis ikke jeg havde mødt Jan.


Det er mit indtryk, at NEO Center og vandet boostede mit immunforsvar og gjorde min krop stærk nok til at klare kemoen, og det er min klare indtryk, at jeg ikke havde været her i dag, hvis ikke jeg havde mødt Jan.

Tina Engholm Hansen


- Jeg er bare så taknemmelig. Mit liv er fantastisk - meget bedre, end det nogensinde har været. Jeg løber tre til fem kilometer hver dag, styrketræner, dyrker yoga og mediterer. Jeg har lært rigtigt meget af det forløb, jeg har været igennem - har lært at være meget mere glad for livet. Jeg skal til kontrol 19. januar og jeg er slet ikke nervøs - slet ikke så nervøs som min læge. Jeg føler, at jeg har kontrol over det her.

- Hvad siger din læge til NEO Center?

- Lægen glæder sig over, at det går mig så godt - og  siger med et grin, at vi ikke skal tale om det, der ikke har med det rent lægelige at gøre.

Ugeavisen, Karmaloftet og Addit Water inviterer Tina Hansen til Sønderborg, når nedlukningen er bag os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce