Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Trods corona - rideklub vil bygge stald til mellem fire og seks millioner kroner

Fire piger, der er glade for at komme i klubben. Fra venstre er det Signe, Laura, Josephine og Pernille. Foto: Jens Eilertsen
Sundeved Rideklub har brug for en ny stald og håber at bygge en allerede i år.

Vester Sottrup: Sundeved Rideklub har store planer om at bygge en ny stald i år. Finansieringen er ved at være på plads, men den endelige miljøgodkendelse, der er en forudsætning for, at der kan gives en byggetilladelse, mangler.

Formand Perter Schmidt fortæller, at det er en langsommelig affære at få miljøgodkendelsen igennem hos Sønderborg Kommune. Den har indtil videre været flere år under vejs.

Formand Peter Schmidt og sekretær Lis Clausen ser meget gerne, at der gives tilladelse til staldbyggeriet. Foto: Jens Eilertsen

Der arbejdes i øjeblikket med to projekter - det ene koster seks millioner kroner og det andet fire millioner kroner. Den store forskel i prisen fremkommer blandt andet, fordi der i projektet til seks millioner kroner skal købes jord. Ifølge formanden er Sønderborg Kommune mest lun på projektet til seks millioner kroner - mens klubbens naturligvis helst vil bygge for fire millioner kroner.

Annonce

Stiller altid op

Det har ikke været let at få finansieringen på plads, men nu har Sundeved Rideklub fået et pengeinstitut med på ideen. Der er også penge i klubkassen, fordi medlemmerne altid stiller op. Hvert år køres der eksempelvis til Fredericia, hvor de hjælper med opsætning af messestande.

- Det er hårdt, og vi er rigtigt trætte bagefter, men det er også sjovt, siger sekretær Lis Clausen.

Formanden håber, at staldbyggeriet kan sættes i gang i år, og han er ikke nervøs for at sætte skovlen i jorden til trods for, at klubben på grund af corona har mistet indtægter både fra arrangementer og undervisning.

Sundeved Rideklub

Sundeved Rideklub er fra 1978, og der er i dag 202 aktive medlemmer. Omkring 96 procent af medlemmerne er piger. Da klubben var på sit højeste, var der 250 medlemmer. Sundeved Rideklub har ni elevheste og har plads til 50 heste. Peter Schmidt har været formand for klubben siden 2003.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce