Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Trods regn og kulde: Simon og 100 seje sønderborgere samlede 540.000 kroner

Der var mange familier blandt indsamlerne. Foto: Jens Eilertsen
Kræftens Bekæmpelse fik mange afbud op til søndagens indsamling, men resultatet blev alligevel flot.

Sønderborg: De står på rad og række - alle indsamlerne. Stort set alle er klædt i regntøj, og de fryser og skrutter sig. Nogle er alene, andre står sammen med kæreste eller ægtefælle og andre har en børneflok med. Alle har en hvid indsamlingsbøtte i hånden.

Hvor meget er der mon i posen? Foto: Jens Eiletsen

Vi er nede i kælderen under Skoda i Sønderborg. Her har Kræftens Bekæmpelse søndag formiddag lånt lokalet for at tage imod alle Sønderborgs indsamlere. Og dem er der mange af. Indsamlingsleder Brith Høyer Olesen fortæller dog, at der er indløbet flere sygemeldinger i dagene op til indsamlingen og på selve dagen - 18 ruter blev ikke taget, men 101 har været ude for at samle ind.

To ruter næste år

I køen står Simon Kleinschmidt Salling. Han er 45 år og arbejder på Syddansk Universitet. Det er første gang, han samler ind til Kræftens Bekæmpelse, og mens andre står og småfryser i indgangen, siger han til ugeavisen: Det var en frisk tur - godt at det ikke var så varmt som i går.

Simon Kleinschmidt Salling er klar til at tage to ruter næste år. Foto: Jens Eilertsen

Uden for er det koldt og det regner lidt. Men det tager altså ikke modet fra en rigtig indsamler. Hvor meget der er samlet ind, ved Simon Kleinschmidt Salling ikke, men han siger, at folk generelt var gavmilde og at der var mange, som gave sedler - 50 og 100 krone sedler.

101 indsamlere afleverede bøtter med indhold. Foto: Jens Eilertsen


Ved bordet afleverer den 45-årige indsamler sin bøsse, der gives videre til en, der skærer bunden af den og afleverer indholdet til tællerne.

- Er du med igen næste år, spørger damen ved bordet Simon Kleinschmidt Salling, og han svarer straks ja - og siger i øvrigt, at hun gerne må tegne ham for to ruter.

Annonce

Tak

Brith Høyer Olesen takker de 101 indsamlere, og hun retter også en tak til firmaet bag Skoda, Martin Iversen Aps, for lån af lokaler. Der var også sponsorater fra Min Købmand på Grundtvigs Alle, DK Flag i Hjørring og Kvickly Sønderborg.

Kræftens Bekæmpelse havde lånt kælderen under Skoda til afleveringen. Foto: Jens Eilertsen


Der blev indsamlet lige godt 540.000 kroner i Sønderborg Kommune. MobilePay kan bruges frem til 18. april.


Indsamlingen

Sådan lyder det foreløbige resultat af indsamlingen - der kan betales via MobilePay indtil 18. april.

Sønderborg 228.700

Sundeved 71.000

Gråsten 54.700

Augustenborg 45.000

Sydals 47.000 Nordborg 95.000

I alt 541.400 kroner


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce