Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Trods skrækbesked er Benny klar til at lette foden fra bremsen: - Vores landsdel har brug for kontinuitet

Efter at være trådt tilbage som minister den 3. februar i år er Benny Engelbrecht (S) blevet partiets finansordfører. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Få måneder efter Benny Engelbrechts største politiske nedtur er socialdemokratens valgkreds klar til igen at sætte hans navn på stemmesedlen ved næste valg.

Sønderborg: Selvom tilliden smuldrede blandt et af den socialdemokratiske regerings støttepartier, har tidligere transportminister Benny Engelbrecht (S) stadig støtte fra sine partifæller i det sønderjyske.

Det stod klart efter et kredsrepræsentantskabsmøde i Socialdemokratiet lørdag den 9. april. Her blev det besluttet, at den 51-årige politiker fortsat skal være Syd- og Sønderjyllands repræsentant på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg.

- Jeg føler mig på ingen måde dømt ude. Tværtimod har opbakningen været stor, siden jeg måtte træde af som minister. Og det her genvalg er endnu et rygstød, der bekræfter mig i, at jeg har en fremtid på Christiansborg, siger Benny Engelbrecht, der på intet tidspunkt har lagt skjul på, at hans farvel til transportministeriet ikke var ensbetydende med en afsked til politik.

Annonce

Han er klar til at træde til som minister igen, hvis statsminister Mette Frederiksen (S) kigger i retning mod ham, næste gang posterne skal fordeles. Den melding har Benny Engelbrecht været ude med før, og den er ikke ændret, selvom han i februar fik konstateret et meget højt blodtryk, der har sendt ham på medicin muligvis resten af livet.

- Vores landsdel har brug for kontinuitet. Der er allerede opnået mange resultater til gavn for Syd- og Sønderjylland, men der er flere, som skal følges helt til dørs, siger han og henviser blandt andet til forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Als og Fyn.

Udnytte fremgang fra valg

Kredsformand for Socialdemokratiet i Sønderborg Steen Nørhart er ikke i tvivl om, at Benny Engelbrecht er den rette til at repræsentere landsdelen i folketinget.

- Det skal ikke være Enhedslistens lille hovedbestyrelse, der skal bestemme, hvem som skal repræsentere Sønderjylland i regeringen, siger han.

Enhedslisten var sammen med en række andre partier utilfredse med, at Transportministeriet undlod at udlevere tal for klimaeffekten i forbindelse med den storstilede infrastrukturaftale, som blev indgået i juni sidste år. Tallene centrerede sig om CO₂-udledningen ved anlægsfasen af en række byggeprojekter.

Kredsformanden vil arbejde for, at den socialdemokratiske fremgang ved kommunalvalget i Sønderborg smitter af på Benny Engelbrechts stemmetal.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Oldtimerløbet i Gråsten er tilbage efter coronapause

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Teglværksspillet på Cathrinesminde er klar igen

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Øvre Perlegade-butikker har fået besøgskat

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Skriv en sang og vind 12.000 kroner

Ugeavisen Sønderborg

Mangler du penge til en bygningsforbedring? Så er der muligheder i en ny landpulje

Ugeavisen Sønderborg

Alt for meget genanvendeligt affald går til spilde: Genbrugspladser indfører skrappere sortering

Ugeavisen Sønderborg

Knæk Cancer Golf søndag - tilmelding stadig åben

Ugeavisen Sønderborg

Debat: Lad os skabe udvikling på Nordals sammen dem, der bor der

Ugeavisen Sønderborg

Gratis shuttlebus for turister i Sønderborg er parkeret

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Kendt bankmand krydser gaden i Sønderborg: - Den lokale nærhed og forankring tiltaler mig

Ugeavisen Sønderborg

Det Danske Spejderkorps nedlægger tre spejdergrupper på Nordals

Ugeavisen Sønderborg

Trængsel på kajen lørdag: Grønne biler og musikalske unge

Ugeavisen Sønderborg

Duo klar med musikquiz og show - de spiller gratis for dig

Ugeavisen Sønderborg

Se billederne: Humøret var højt da 170 damer gav den gas i Nordborg

Annonce