Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Trodser frafald og milliontab: LandboSyd vil hyre folk til foråret

Sune Aagot Sckerl, direktør for LandboSyd, kalder fald i omsætningen for et bump på vejen og gør klar til at hyre folk. Foto: LandboSyd
LandboSyd tabte i 2020 omtrent tre millioner på omsætningen. Direktør sætter nu tidspunkt på, hvornår rådgivningsvirksomheden er tilbage i gear.

Økonomi: LandboSyd har i løbet af et år mistet cirka tre millioner kroner i omsætning. Mere præcist har 2020 betydet, at virksomheden, der rådgiver syddanske landmænd, er gået fra at omsætte for 87,3 millioner til 84,4 millioner fra 2019 til 2020.

Hvis man spørger direktionen i LandboSyd, har faldet i modsætning til en række andre virksomheders økonomiske nedgang i 2020, intet med coronakrisen at gøre - den handler derimod om, at der har været færre medarbejdere til at udføre virksomhedens rådgivning og andre funktioner. Helt præcist har fem medarbejdere forladt virksomheden.

Ifølge LandboSyds direktør, Sune Aagot Sckerl, skyldes faldet i antallet af medarbejdere, at en række medarbejdere forlod virksomheden i forbindelse med, at de blev flyttet til nye opgaver, da LandboSyd ændrede i sin organisering.


Omorganiseringen var nødvendig, men den betød, at nogle medarbejdere stod af og søgte andre steder hen,

Sune Aagot Sckerl, direktør i LandboSyd


- Omorganiseringen var nødvendig, men den betød, at nogle medarbejdere stod af og søgte andre steder hen, siger Sune Aagot Sckerl.

Annonce

Et skvulp på vejen

Han mener, at det faldende antal medarbejdere og den faldende omsætning er et bump på vejen, som vil rette sig op i løbet af foråret i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere.

- Inden for de næste tre måneder er vi på plads med det antal medarbejdere, vi var i 2019, siger Sune Aagot Sckerl.

Han mener, at virksomheden har klaret sig gennem underbemanding og faldende omsætning på grund af den indsats, som de resterende medarbejdere har stået for.

- I kraft af en stor og positiv indsats af medarbejderne i afdelingen kom vi udmærket gennem året, men ændringerne påvirkede dog den samlede omsætning. De øvrige afdelinger har præsteret bedre end budgetteret, og det er vurderingen, at LandboSyd samlet set har oplevet stor aktivitet i 2020 i kraft af en stor indsats af medarbejderne, siger Sune Aagot Sckerl.

Annonce

Slut med bæreposer

Sune Aagot Sckerl tiltrådte i efteråret 2019 som direktør for LandboSyd og har siden da arbejdet på at digitalisere virksomheden.

Det betyder blandt andet, at landmænd nu bliver opfordret til ikke at sende fysiske bilag med bæreposer, når de sender eksempelvis regninger til LandboSyd, men i stedet kan gøre det digitalt.

Derudover er der siden direktionsskiftet blevet tyndet ud i ledelseslaget. Og de ledere, der er tilbage, har ændret roller i den forstand, at de i mindre grad skal arbejde på linje med virksomhedens rådgivere og i højere grad skal beskæftige sig med ledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce