Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tysk museum fejrede rejsegilde på millionbyggeri

Onsdag var der rejsegilde på Deutsches Museum für Nordschleswig. Foto: Timo Battefeld
Deutsches Museum für Nordschleswig kunne onsdag fejre rejsegilde for den nye bygning ved museet på Rønhaveplads.
Annonce

Sønderborg: Det tyske museum på Rønhaveplads kunne onsdag eftermiddag markere endnu en milepæl i byggeriet og renoveringen af museet. Onsdag var der nemlig rejsegilde på nybyggeriet ved siden af den gamle bygning, hvor museet har holdt til siden begyndelsen af 1990'erne.

I de to bygninger kan man fra juli i år lære om det tyske mindretals historie og kultur gennem 100 år. Den nye bygning kommer til at indeholde indgang, to rum til særudstillinger og et forsamlingsrum. Udstillingen i den gamle bygning kommer i høj grad til at været præget af digitale fortællinger kombineret med museets udstillingsgenstande.

Museet boede indtil 2017 i bygningen på Rønhaveplads sammen med det tyske bibliotek. Det flyttede i 2017 ind i Multikulturhuset på havnen. Det gav nye muligheder, og planerne om et helt nyt museum opstod. Museet havde indtil det lukkede for ombygningen 1500 besøgende årligt. Besøgstallet forventes at stige til 15.000 besøgende i året.

Det er Bund Deutscher Nordschleswiger, det tyske mindretals hovedorganisation, der står for museet. Foreningen har blandt andet fået tilskud på fem millioner kroner af den danske regering, 7,5 millioner fra den tyske regering, knap 2,3 millioner fra delstaten Slesvig-Holsten samt 4 millioner kroner fra Bitten & Mads Clausens Fond. Projektet er budgetteret til 30 millioner kroner.

Det er Tegnestuen Mejeriet, som er totalrådgiver på projektet, mens hovedentreprenør er Hjortgaard. Det er firmaet No Parking Production, som har stået for indhold, tanker og design i samarbejde med museet.

Museet skal fortælle historien om det tyske mindretal i Sønderjylland. Foto: Timo Battefeld
Hinrich Jürgensen, der er mindretallets formand, i den nye bygning, som er under opførelse. Foto: Timo Battefeld
Mange mennesker var mødt op til rejsegildet, hvor der blev serveret karrypølse. Foto: Timo Battefeld
Museet skal stå klar til juli i år. Foto: Timo Battefeld
Tegnestuen Mejeriet er totalrådgiver på det nye museum på Rønhaveplads. Tegning: Tegnestuen Mejeriet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce