Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Uddannelsesbesøg aflyst: Efterskoler arbejder på alternativ

Nordborg Slots Efterskole er en gymnasieforberedende efterskole med plads til 150 elever fra hele landet. Arkivfoto: Timo Battefeld
Elever fra udskolingen må nu på grund af coronaen ikke besøge ungdomsuddannelser som led i den såkaldte brobygning. I stedet håber lokale efterskoler at få besøg af repræsentanter fra uddannelser.

Sønderborg: Eleverne fra Sønderborg Kommunes efterskoler skulle i uge 47 og 48 have besøgt ungdomsuddannelser, men på grund af coronaen er det nu blevet aflyst.

- Det er vi rigtig glade for. Vi var noget utrygge ved at sende elever ud på uddannelsesinstitutioner. Det var potentielt en superspreder event. Efterskoleelever fra hele landet der tager ud til diverse uddannelser. Det kunne have en rigtig dårlig idé, siger Mikkel Fjord-Larsen, uddannelsesvejleder og viceforstander på Adventure Efterskolen i Skelde.

I stedet er efterskolen nu gået i gang med at planlægge et alternativ, så deres elever bliver klogere på, hvad de skal vælge af ungdomsuddannelse.

Annonce

- Vi er i gang med at planlægge besøg herude. Jeg forestiller mig en studievejleder og et par elever, så vores elever får et indtryk af, hvad uddannelserne indeholder. Man kan ikke give dem det samme, men noget der minder om det, siger Mikkel Fjord-Larsen.

Det samme er meldingen fra Nordborg Slots Efterskole. Her er man også travlt i gang med at arrangere besøg af ungdomsuddannelserne.

- Vi vil helst ikke have eleverne ud og blande sig med andre. Derfor håber vi i stedet at få besøg, hvis de altså må. Et andet alternativt kunne være at gøre det digitalt, siger forstander Rune Madsen.

Ikke vente til næste år

Mandag morgen meddelte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at al brobygning skulle aflyses forventeligt fra på torsdag, hvor mundbindskravet også træder i kraft.

Flere politikere herunder tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) samt Efterskoleforeningen undrede sig over, hvorefter det ikke straks blev indført.

Midt på eftermiddagen kom så en melding fra Pernille Rosenkrantz-Theil, at brobygningen er aflyst allerede fra tirsdag.


Vi er i gang med at planlægge besøg herude. Jeg forestiller mig en studievejleder og et par elever, så vores elever får et indtryk af, hvad uddannelserne indeholder

Mikkel Fjord-Larsen, Adventure Efterskolen


Brobygning skal gøre eleverne bekendt med forskellige uddannelsers praktiske og teoretiske elementer samt give dem mulighed for at opleve undervisningsmiljøet på uddannelsen.

I 10. klasse består det af en obligatorisk del på en uge samt en frivillig del. I 9. klasse kan det vælges som en mulighed. Brobygningen skal være afviklet inden den 1. marts i skoleåret.

Hvad så med i stedet at skubbe det til begyndelsen af det nye år?

- Det vil være for sent. Det skal gerne være nu, de får en afklaring. Man skal huske på, at de også skal nå at snakke med vejledere, lærere og forældre.

Begge efterskoler understreger, at besøgene kommer til at foregå efter corona-restriktionerne. Altså med rette afstand, mundbind og god hygiejne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce