Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Udgiver musik digitalt og på bånd: Sønderjysk Pigekor synger med Efterklang

Efterklang er flittige og udgiver igen ny musik. Denne gang sammen med Sønderjysk Pigekor. Arkivfoto: Timo Battefeld
Musikgruppen Efterklang udgiver torsdag en ny ep med fire sange på digitale platforme og gammeldags kassettebånd. 70 piger fra Sønderjysk Pigekor synger med på to af sangene.
Annonce

Sønderborg: Efter nogle års pause udgav bandet Efterklang i efteråret et nyt album, 'Altid Sammen'. Samtidig satte bandet gang i en stor Europaturné. Selvom gruppen satte gang i et travlt efterår, så afslørede Mads Brauer i JydskeVestkysten i september, at der allerede var mere ny musik på vej.

- Vi nyder at være på toppen af en tinde, men så skal vi også ned igen og videre. Der er altid en naturlig udvikling i vores lyd, sagde Mads Brauer.

Han er sammen med Casper Clausen og Rasmus Stolberg Efterklang, som blev dannet i Sønderborg, hvor de tre medlemmer kommer fra. Bandet udgiver nu ep'en 'Lyset', som en opfølgning på 'Altid Sammen'. Desuden venter 30 koncerter i Europa og USA i 2020.

EP'en indeholder en helt ny sang samt tre genfortolkninger af sange fra trioens seneste album.

Og så klinger de fuldstændig fantastisk sammen med Casper Clausen. Det går op i en højere enhed.

Mette Rasmussen, chefdirigent for Sønderjysk Pigekor

Annonce

Langt samarbejde

'Lyset' er indspillet i The Village-studiet i København i september, og titelsangen 'Lyset' er skrevet i samarbejde med svenske sir Was. Udover Efterklang medvirker Simon Toldam på klaver og norske Øyunn på trommer og sang. Dertil har Efterklang haft besøg af 70 piger fra Sønderjysk Pigekor. Pigerne synger med på 'Vi er uendelig' og 'Hænder der åbner sig'.

Efterklang og koret har arbejdet sammen flere gange. Senest ved Sønderjysk Pigekors jubilæumskoncert i foråret.

- De kom hjem til vores jubilæum, og jeg skrev korstemmer til 'Vi er uendelig'. Kort tid efter blev vi inviteret til København. Det har været en fantastisk oplevelse for pigerne at arbejde koncentreret i et pladestudie. Det er noget helt andet for pigerne at arbejde på den måde. Selv når der skal bøvles med detaljerne, så foregår det stille og roligt i god atmosfære med Efterklang. Og så klinger de fuldstændig fantastisk sammen med Casper Clausen. Det går op i en højere enhed, siger Mette Rasmussen, der er chefdirigent for Sønderjysk Pigekor.

EP'en er udgivet digitalt, på kassettebånd og som et par sokker med download-kode. Bånd og sokker sælges via Efterklangs webshop.

Pigekoret og Efterklang under optagelserne i København. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce