Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Udviklingen går for langsomt i Broager

Indvielsen af Broagers nye medborgerhus - et skridt i den rigtige retning. Foto: Timo Battefeld

Kommentar til borgmester Erik Lauritzen, viceborgmester Stephan Kleinschmidt og formand for TMU-udvalg Aase Nygaards indlæg d. 20.3. i JV Sønderborg.

Mange tak for et fyldigt og opklarende svar på mit indlæg her i avisen d. 20.3. Jeg mener heller ikke udviklingen i Broager og på Broagerland har ligget stille, men det går FOR LANGSOMT.

Et lille kuriosum: Planlægningen af cykelstien fra Broager til Skelde var startet i 2007, året hvor storkommunen blev en realitet. Den 2,1 km lange cykelsti blev indviet d. 12. dec. 2019 efter 12 års planlægning desværre med en begrænset succes p.g.a. dårligt belægning.

I nævner i jeres svar, at mange gode forslag fra lokalområderne står i kø, når der skal budgetlægges. Det er min vurdering, at der stadig ikke er nok fokus på områdebyerne og det skal der arbejdes med, så borgerne ikke skal opleve forskel i udviklingen afhængig af, hvor man bor i kommunen.

I skriver, at Broager-området ikke ville have nået det niveau, vi har i dag uden frivillige ildsjæle i landsbylaug og andre fora, der virkelig har kæmpet for dette, og det kan jeg bekræfte. Vi har siden 2019 fået penge til Broager Udviklingsforum, Broagerland 3.0 og hallen m.m. Vi savner dog stadig, at kommunen agerer som en bedre og mere støttende sparringspartner, når nye projekter i områdebyer og landområder fødes.

”Vi skal videre” skriver I, og det kan jeg kun understøtte. Jeg glæder mig til, at vi kan trykke lidt mere på speederen, så vi kommer i gang med at skabe ”en kommune i bedre balance”.


Vi savner dog stadig, at kommunen agerer som en bedre og mere støttende sparrings-partner, når nye projekter i områdebyer og landområder fødes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce