Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Under 1000 på dagpenge: Lav ledighed giver nye udfordringer

I årets første fem måneder har flere skiftet dagpengene ud med en løncheck. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det er en ny tilgang til at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet, som har været virket. Det mener formanden for Arbejdsmarked- og Integrationsudvalget.

Sønderborg: Ledigheden i Sønderborg kommune er efterhånden så lav, at arbejdsmarked- og integrationsudvalget kommer til at stå med en ny udfordring, mener formanden for udvalget, Jan Prokopek Jensen (S).

For antallet er dagpengemodtagere er faldet til under 1000, viser nye tal fra jobcenteret. Medregnes kontanthjælpsmodtagere står 1277 personer til rådighed for arbejdsarbejdet. Den 1. januar i år var der 1910 ledige. Enkelte på uddannelseshjælp eller integrationsydelse er også kommet i job.

Udviklingen kalder Jan Prokopek Jensen en stor succes, og han har svært ved at lægge skjul på sin begejstring.

Annonce

- Det viser, at de mange tiltag, vi i Sønderborg har sat i gang, virker. I udvalget er vi næsten helt høje, fordi vi skal tilbage til tiden før covid-19 for at finde et tilsvarende niveau. Med den lave ledighed forventer vi at komme til at mangle arbejdskraft, siger han.


Den forventede mangel på arbejdskraft er vi ved at forberede os på

Jan Prokopek Jensen (S), formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget


Byrådspolitikeren er overbevist om, at resultatet skyldes, at byrådet handlede hurtigt og satte gang i en masse tiltag i løbet af 2020, som har været med til at afbøde konsekvenserne af nedlukningerne forårsaget af pandemien.

Næste skridt

Hos Jobcenter Sønderborg er en job- og uddannelsesklub blandt andet blevet etableret, hvor ledige møder hinanden og får hjælp til at skrive et CV, øver jobsamtaler og kan få skabt kontakt til nye mulige arbejdsgivere.

Det er ifølge Jan Prokopek Jensen blevet lettere, fordi jobcenteret er blevet mange virksomheders foretrukne rekrutteringspartner. Han nævner, at mængden af jobopslag hos jobcenteret er steget fra 600 i 2019 til 1200 i 2020.

- Den forventede mangel på arbejdskraft er vi ved at forberede os på, så jeg er ikke bekymret for, at det bliver et stort problem. Vi har også et godt samarbejde med de andre jobcentre i Sønderjylland, fortæller han.

Sønderborg Kommune skal blandt andet tilbyde flere uddannelsesforløb og være med til at udvikle kompetencer hos nuværende medarbejdere hos virksomhederne.

Jobcenteret skal også bygge videre på erfaringerne og forsøge at få flere af de ledige på kontanthjælp ind på arbejdsmarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce