Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Undgå anstrengte øjne og se optimalt i vintertiden

Det rette valg kan redde dig fra anstrengte øjne. Foto: Synoptik / pressefoto
Synoptik i Gerritsgade guider dig til valg af elpærer, for med de rette elpærer undgår du anstrengte øjne og ser optimalt i vintertiden
Annonce

Svendborg: Vi er netop skiftet fra sommertid til vintertid og med det følger en større afhængighed af kunstig belysning, når du opholder dig indendørs. Det stiller krav til, hvilke pærer du bør vælge.

- Med den rette belysning kan du nemlig undgå anstrengte, trætte øjne og hovedpine og i stedet få et optimalt syn, lyder det i en pressemeddelelse fra Synoptik i Gerritsgade.

Elpærer har hver deres specifikationer og fordele, som er vigtige at kende forskellen på, når du skal finde den rette kunstige belysning i vintertiden.

Annonce

Se skarpt med høj lysstyrke

- For de nu udfasede glødepærer er det antal ’watt’, som du skal kigge efter. Pærens ’watt’ skal helt op på 60 for at give dig tilstrækkeligt lys. For LED-pærer er det høj ’lumen’, der er afgørende. De har bedst indvirkning på dit syn ved 800 ’lumen’, forklares det i pressemeddelelsen.


Med den rette belysning kan du nemlig undgå anstrengte, trætte øjne og hovedpine og i stedet få et optimalt syn.

Fra artiklen


For at opnå det mest naturlige syn indendørs er pærer med god farvegengivelse vigtige.

Bag pærens indpakning finder du dens Ra-værdi, som angiver, hvor høj farvegengivelse pæren har: Er Ra-værdien på 80, gengiver pæren dagslysets naturlige farver 80 procent, mens en Ra-værdi på 100 gengiver farverne 100 procent

- Jo højere lysstyrke og Ra-værdi du vælger, jo større synskvalitet og -komfort oplever du. Og du får et både skarpere og mere behageligt syn, når du er omgivet af kunstigt lys, som du er afhængig af i vintertiden, lyder det fra Synoptik .

Hvis du har behov for råd og vejledning om, hvordan du kan få mest ud af dit syn i vintertiden ved at vælge de rette elpærer, kan du kigge forbi Synoptik og møde butikkens synseksperter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce