Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ungdommen burde være taget med på råd

Jonathan Bayer Hamilton. Foto: Privatfoto
Jonathan Bayer Hamilton er 15 år og fra København. Han skriver sin anden og sidste klumme om corona og ungdom.
Annonce

Sønderborg: Jeg syntes at, Danmark gør et rigtigt godt job med at holde corona nede. I forhold til, at det er første gang, vi har prøvet at få bugt med en international epidemi på denne skala.

Jeg bor ikke i Sønderborg, så derfor ved jeg ikke helt, hvordan I holder sygdommen nede her, men jeg kan fortælle jer, hvordan vi gør det i København, og hvad jeg syntes om det.Jeg tror at, kommunen nogle gange glemmer, hvordan det er at være børn og teenagere. De glemmer, at når der kommer regler som er ekstremt svære at holde, så sker der fejl og folk bryder dem. Jeg syntes, man burde have taget de unge med på råd, da reglerne for skolerne blev vedtaget. Selvfølgelig kun i en vis grad, så det stadig er effektivt.

Jonathan Bayer Hamilton


København er jo hovedstaden af Danmark, derfor er der også mange flere indbyggere at holde styr på i forhold til Sønderborg. På grund af det bliver man nødt til at bruge mere ekstreme metoder for at få buk med corona. Hvis man vil køre med offentlig trafik, skal man over alt være klar med en maske - ellers bliver man sendt ud af bus, tog og metro med en bøde på 2.500 kroner. Det er mange penge, men det er hvad der skal til for at få borgerne til at have maske på i offentligheden.

Annonce

Skulle være taget med på råd

Jeg syntes, det er en god metode, og personligt har jeg det helt fint med masken - for det meste. Generelt gør kommunen - sådan som jeg ser det - et godt job med at få bugt med corona. Men når det kommer til skolerne, syntes jeg at, de mangler metoder og regler. Der er mangel på kendskab til elevernes hverdag, når det kommer til reglerne. Selvfølgelig vil vi respektere reglerne, men det er svært, når reglerne tager friheden væk fra os og gør, at vi skal ændre væres vane.

Jeg tror at, kommunen nogle gange glemmer, hvordan det er at være børn og teenagere. De glemmer, at når der kommer regler som er ekstremt svære at holde, så sker der fejl og folk bryder dem. Jeg syntes, man burde have taget de unge med på råd, da reglerne for skolerne blev vedtaget. Selvfølgelig kun i en vis grad, så det stadig er effektivt.

Annonce

Det skal nok få en ende

Hvad kunne kommunerne gøre bedre for at få bugt med corona hurtigere og mere effektivt end vi gør i øjeblikket? Man kunne bruge skræk metoden altså bøder og andet. Det ville måske resultere i at, folk ikke ville turde at bryde reglerne der er sat for dem. Hvis vi taler helt nye regler kunne det være noget som eksempel, hvis du bliver set til en fest eller lignende med en gruppe på over 10, så får man en bøde på 500 kroner. Der er nemlig mange der mener at, det er ungdommen og deres fester, der er skyld i vanskelighederne med at få buk med corona i København.

Måske vil det hjælpe, men hvis det ikke hjælper, så kunne man ophæve lovene igen og finde på nye. Det syntes jeg, er den rigtige måde at gå til tingene på. Det, man skal huske, er, at corona nok skal nå sin ende på et tidspunkt, og hvis vil alle hjælper til, vil det tidspunkt være kortere tid væk end vi lige går og tror. Et citat, der kan hjælpe med at huske det, er Erma Bombecks: Worry is like a rocking chair: it gives you something to do but it never gets you anywhere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce