Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Unge skal inddrages: Politikere vil lave indsats mod ensomhed

Politikerne vil lave en indsats for at undgå ensomhed blandt unge. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Socialdemokratiet i Sønderborg foreslår, at der laves en indsats for at imødegå ensomhed blandt unge. Øvrige partier bakker op om initiativet.

Sønderborg: Tal fra Hope, der undersøger danskernes adfærd under coronakrisen viser, at det er unge i aldersgruppen 18-34 år, der føler sig mest ensomme.

Derfor vil Socialdemokratiet i Sønderborg lave en indsats for at undgå ensomhed blandt unge.

- Ensomhed er et samfundsproblem, og det er vigtigt, at vi i Sønderborg gør, hvad vi kan for at modvirke den. I den forbindelse er det altafgørende, at det ikke er politikere eller embedsmænd, der kommer med en facitliste i forhold til indsatser. Vi skal inddrage de unge, som er berørt, og indsatser skal tage udgangspunkt i deres input og forslag, siger Jesper Smaling (S), der er næstformand for børne- og uddannelsesudvalget.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe har efter oplæg fra Jesper Smaling og Jesper Kock, næstformand i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, drøftet situationen. Gruppen foreslår en yderligere indsats til at modvirke ensomheden blandt de unge.

Indsatsen skal tage udgangspunkt i de unge og deres behov, derfor skal de unge drive processen og komme med forslag. Det er tanken, at de unge på tværs af uddannelser og sociale sammenhæng skal arbejde med forslag, der hjælper til at modvirke ensomhed.

Forslaget blev præsenteret for politikerne i børne- og uddannelsesudvalget på mødet denne uge, hvor der var opbakning til, at forvaltningen skal gå videre med sagen.

Annonce

V: Fokus på flere unge

Venstre er også opsat på indsatsen overfor de unge.

- De unge har under corona-nedlukningen, men også efter genåbningen, behov for særlige indsatser til at sikre trivslen for den enkelte. Et initiativ med udgangspunkt i Sønderborg Ungdomsråd hilses velkomment. Det er dog vigtigt, at initiativet fokuserer på hele målgruppen af unge ned til den tidlige teenagealder, siger Claus Klaris (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

JydskeVestkysten skrev for nylig, at corona-pandemien har gjort det vanskeligere at nå de udsatte unge. Sønderborg Kommunes tilbud om gratis psykologhjælp har modtaget væsentligt færre henvendelser end samme tid sidste år. Foreningen Ventilen, som tilbyder ensomme unge et fællesskab, har gennem længere tid været nedlukket som følge af restriktionerne.

Tilbud til alle unge

Gratis psykologhjælp for unge gælder alle 15-25-årige bosat i Sønderborg Kommune. De kan ringe, hvis de mistrives på grund af psykiske problemer, der påvirker hverdagen. F.eks. ensomhed, angst, stress, sorg, identitetsproblemer og selvværd, misbrug o.s.v.

Unge, der har egentlige psykiske lidelser og brug for langvarig behandling, henvises til psykiatrien. Kommunens tilbud er rettet mod unge, der mistrives på grund af konkrete udfordringer, som de med højst fem samtaler kan få hjælp til at tackle.

Læs mere på: sonderborgkommune.dk/gpu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce