Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ungt forpagterpar har gang i gryder, potter og pander

Forpagterparret Lisa Petersen og Jesper Pihl Iversen fik en barsk start på Skovby kro, men nu tror de på projektet. Arkivfoto:Timo Battefeld
Lisa Petersen og Jesper Pihl Iversen på Skovby kro har under Corona-krisen haft 4.000-5.000 take away kunder. Nu er også spisende gæster vendt tilbage til kroen. Med åbning af grænserne den 15. juni ventes det helt store rykind.
Annonce

Skovby: Det unge forpagterpar Jesper Pihl Iversen (29 år) og Lisa Petersen (26 år) har sammen med personalet på Skovby kro haft forrygende travlt efter Danmark blev sat på standby med Corona-krisen.

Efter lukningen af hoteller og restauranter begyndte Skovby kro som så mange restauranter med take away mad til afhentning og udbringning.

- Der har været mellem 4.000 og 5.000 take away kunder i de måneder Danmark har været lukket ned, fortæller Jesper Pihl Iversen. Nu er restaurationslivet åbnet igen med spisegæster, der kommer ind fra gaden. Samtidig er der take away, men maden skal hentes mellem kl. 17-18. Altså inden de spisende gæster dukker op på kroen til hulebøf, wienerschnitzel, pariserbøf, dansk bøf med bløde løg og steaks.

Lokale investorer ejer Skovby kro

De mangeårige ejere af Skovby kro, Marianne og Børge Grünfeld forsøgte forgæves at sælge kroen i godt tre år.

Heldigvis trådte tre lokale investorer til, så Skovby kro kunne køre videre med Jesper Pihl Iversen og Lisa Petersen som forpagtere.

De lokale investorer er entreprenør Søren Perregaard, snedker Kim Iwersen og salgsdirektør Benjamin Schmidt Hansen.

Annonce

Venter på tyske gæster

- Nu venter vi på, at forsamlingsforbuddet på ti personer bliver forhøjet og ikke mindst, at de tyske gæster kommer med åbning af grænserne den 15. juni, siger Jesper Pihl Iversen.

Skovby kro har i foråret haft 50 selskaber i ordrebogen, men fødselsdage, konfirmationer og møder er aflyst. Det samme skete med det store Sydbank aktionærmøde i SFS-hallen.

- Folk har været lidt afventende, men nu begynder det med konfirmationer her i juni, så vi tror på projektet, understreger Jesper Pihl Iversen.

Kæresteparret Lisa Petersen og Jesper Pihl Iversen overtog forpagtningen af den næsten 150 år gamle Skovby kro den 1. januar, og alt var gjort klar til en stor sæson med møder, selskaber og turister. I den store sal er scenen fjernet, baren er renoveret, krostuen er renoveret og det samme er toiletterne. Endelig har restauranten fået et helt nyt interiør.

Forpagter Jesper Pihl Iversen har gang i gryder, potter og pander på Skovby kro. Arkivfoto:Timo Battefeld
Kokken Benny Nielsen har ikke manglet arbejde i køkkenet på Skovby kro trods Corona-krisen. Arkivfoto:Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce