Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Universe fik overraskende godt år: Investerer historisk mange millioner i parken

Oplevelsesparken Universe åbner hver sæson med nye attraktioner. Sløret kan endnu ikke løftes for den kommende sæsons nyheder. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Oplevelsesparken Universe fik med et besøgstal på 134.000 sin andenbedste sæson nogensinde i parkens 16-årige historie. Der investeres 25 millioner kroner i den nye sæson 2022.

Nordals: Coronanedlukninger og restriktioner var oplevelsesparken Universes store udfordringer i 2021 men på trods af det, nåede 134.000 gæster at besøge parken i løbet af sæsonen. Antallet er så højt, at det er det næsthøjeste i parkens 16-årige historie.

- Det blev en overraskende god sæson, som ellers har været præget af corona. Det har virkelig været en rutsjebanetur, siger Torben Kylling Petersen, der er direktør.

Parken åbnede den 30. april, en måned senere end planlagt på grund af tvangslukningen af kulturinstitutioner i begyndelsen af 2021.

Annonce

- Vi havde en svag sæsonstart og et meget spinkelt forår. Men i juni begyndte besøgstallet at vende, der ville folk ud igen, og sommeren gik over al forventning og blev lige så stor som 2020, siger Torben Kylling Petersen.

Der var så mange gæster, der søgte mod oplevelsesparken, at Universe måtte lukke indgangen for spontane gæster en række dage i juli, hvor der kun blev lukket publikum ind med forudbestilte billetter og sæsonkort.

Efter sommeren begyndte skoleklasserne at vende tilbage til parken. I september havde Universe et rekordhøjt antal skoleklasser på besøg.

Konstant udvikling af parken

Nu ser direktøren frem mod sæsonen 2022, som begynder lørdag den 9. april. Og der er store planer for parken, som også har åbningen af naboen Nordborg Ferieresort i 2024 i kikkerten.

- Vi er økonomisk kommet igennem to coronasæsoner med skindet på næsen godt hjulpet af hjælpepakker. Det betyder, vi kan holde fast i de investeringer, vi har planlagt. Vi behøver ikke skrue ned på udviklingen, men kan gradvist over årene øge antallet af oplevelser, så vi er klar i 2024, siger Torben Kylling Petersen.

Bitten & Mads Clausens Fond donerer hver sæson et beløb til udvikling af parken. I år har fonden doneret 25 millioner kroner til nye aktiviteter i 2022.

- Det er et historisk stort beløb. Vi er super taknemmelige for, at fonden fortsat viser Universe den enorme opbakning. Det er et beløb, som alle i det sønderjyske vil få meget ud af med hensyn til turismen, siger Torben Kylling Petersen, der dog ikke er klar til at afsløre nyhederne i parken endnu.

Parken åbnede i 2005, og siden 2013 er besøgstallet steget hvert år frem til 2019, som er rekordåret med 142.000 gæster. I corona-året 2020 var der 124.000 gæster. Ambitionerne i parken er lige så højse som de stigende besøgstal.

- Min forventning til 2022 er, at vi vokser og får endnu flere gæster i 2022. Hvis vi kan afslutte et coronaår med det andenbedste besøgstal i historien, så kan vi i 2022 også nå over rekorden i 2019, smiler Torben Kylling Petersen.

Universe

Det var en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da Jørgen Mads Clausen i 2005 kunne indvie oplevelsesparken Danfoss Universe sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I 2013 skiftede parken navn fra Danfoss Universe til Universe og blev lavet om til en selvejende fond med et almennyttigt formål. Målet er at genskabe glæden ved natur og teknik hos en ny generation og inspirere til mere iværksætteri.

Universe er en non-profit-virksomhed, hvor et eventuelt overskud ikke tilfalder en enkelt aktionær eller ejer, men går ubeskåret til den videre udvikling af attraktionen og aktiviteterne rettet mod børn og unge.


Hvis vi kan afslutte et coronaår med det andenbedste besøgstal i historien, så kan vi i 2022 også nå over rekorden i 2019.

Torben Kylling Petersen, direktør
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællessang med FOF og Sangcentret

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kom med en god idé til navn og vind 2500 kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Fika fik fantastisk modtagelse

Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Ugeavisen Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter i Spang

Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Har du lyst til at prøve at være en anden: Så kan SLURK hjælpe

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Annonce