Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Usædvanligt sag: Avlsduer til 70.000 kroner er stjålet i Egernsund

Paul Mc'Burnie har et flot dueslag på Fjordvej 5 i Egernsund. Han har både brevduer (kapflyvning) og avlsduer. Privatfoto
Paul Mc'Burnie er klar med en dusør på 50.000 kroner til den, der kan skaffe ham avlsduerne tilbage.

Egernsund: Brevdue-entusiasten Paul Mc'Burnie kiggede noget, da han tirsdag opdagede, at der havde været besøg i hans dueslag på Fjordvej 5 i Egernsund.

Ukendte gerningsmænd har i tidsrummet fra mandag klokken 21.00 til tirsdag kl. 18.00 været inde og stjæle syv avlsduer, fire dueunger og to dueæg, oplyser politikommissær Chris Thorning Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands politi, der gerne hører fra vidner, der har set noget ved Fjordvej i Egernsund natten mellem mandag og tirsdag.

- Det er avlsduer til en værdi af 70.000 kroner, fortæller Paul Mc'Burnie, der oprindelig stammer fra det sydvestlige England. Han har arbejdet med brevduer og avlsduer i 27 år.

Annonce

Bestilt arbejde

Han er helt sikker på, at det er bestilt arbejde, og tyvene har vidst, hvad de gik efter. Paul Mc'Burnie har video-overvågning ved sit dueslag, men det har gerningsmændene været klar over. De er derfor gået igennem en nabohave for at komme ind i dueslaget.


Det er avlsduer til en værdi af 70.000 kroner

Paul Mc'Burnie


I forvejen har han 120 brevduer, og dem har gerningsmændene ikke rørt ved. De har "kun" været ude efter avlsduerne, der var samlet for sig selv.

Der var i øvrigt otte avlsduer med tag og gitter foran, men den ene due har de overset. Derfor er Paul Mc'Burnie sikker på, at tyveriet er sket i natten mulm og mørke.

Han fortæller, at han sammen med en nordmand har været i Belgien og investeret 70.000 kroner i duerne, og han er klar med en dusør på 50.000 kroner til den, der kan skaffe ham duerne tilbage.

Annonce

Fodringe

Paul Mc'Burnie tror, at avlsduerne er gået til udlandet. Med manglende vaccinationspapirer og fodringe kan de ikke afsættes i Danmark.

Formanden for De danske brevdueforeninger, Pia West Christensen, fortæller, at det er sjældent, at der sker tyverier af avlsduer.

- Det sker i ny og næ, forklarer hun.

Tyvene har det problem, at de ikke kan skifte en fodring på en due. En due får en fodring på som dueunge og beholder den resten af sin levetid.

Paul Mc'Burnie kan kontaktes på 20 33 72 85.

Avlsduerne er for sig selv i dueslaget på Fjordvej. Privatfoto
Paul Mc´Burnie har 120 brevduer, som bruges til kapflyvning. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce