Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vægttab uden motion - er det muligt?

Sahra Larsen er klar til at tage imod to læsere/brugere i Bailine. Foto: Jens Eilertsen
Ja, siger indehaveren af klinikken Bailine, der tilbyder to af ugeavisens læsere/brugere et forløb i klinikken. Der er plads til en med overvægt og en med smerter.
Annonce

Sønderborg: - Kan det nu også passe?

Det spørgsmål har indehaveren af Bailine, Sahra Larsen, fået mange gange, efter at ugeavisen i april 2019 skrev om Østergade-klinikken. Vi skrev blandt andet, at Sahra Larsen lovede et vægttab uden at man skulle røre en finger. Hun arbejder nemlig med fedtdepoter og ikke så meget med muskler.

Nu synes den 43-årige klinikindehaver, at det skal komme an på en prøve, og derfor åbner hun dørene for to af ugeavisens læsere/brugere - en med smerter og en med overvægt.

Der venter to læsere/brugere en indledende samtale på halvanden time og fem til syv uger med to ugentlige 30 minutters konsultationer.

Det er en betingelse for, at du kan komme i betragtning, at du er topmotiveret. Du skal have tid til de mange konsultationer og så skal du være klar til at stille op til interview og foto med ugeavisen, hvor du fortæller om dig selv, før og efter forløbet.

Hvis du er interesseret, så skriv en mail til jei@ugeavisen.dk og fortæl lidt om dig selv og hvorfor vi skal vælge dig. Det er vigtigt, at du skriver om det, du døjer med, og hvad du gerne vil opnå. Vi skal have din mail senest mandag 23. marts. Skriv venligst Bailine i emnefeltet.

Det er ikke usædvanligt, at man med smerter eller overvægt får spændinger, hvis man får besked på at lave en øvelse, man ikke kan lide. Det duer ikke - man skal være der mentalt, hvis man skal have noget ud af at dyrke sport. Derfor fokuserer jeg meget på det mentale.

Sahra Larsen, Bailine

Annonce

Mentaltræning

Hvis der er brug for en livsstilsændring, så er Sahra Larsen også klar med mentaltræning og coaching - noget, der kan være en hjælp, hvis dårlige vaner skal lægges på hylden. Det vil de to læsere/brugere også blive tilbudt.

Sahra Larsen fortæller, at hun selv har prøvet at dyrke mange former for sport - ingen af dem gav hende det kick, det skulle til for at beholde motivationen. Derfor kan hun godt sætte sig ind i, hvordan personer med overvægt eller smerter har det.

- Det er ikke usædvanligt, at man med smerter eller overvægt får spændinger, hvis man får besked på at lave en øvelse, man ikke kan lide. Det duer ikke - man skal være der mentalt, hvis man skal have noget ud af at dyrke sport. Derfor fokuserer jeg meget på det mentale, siger Sahra Larsen.

Annonce

Ikke quickfix

- Jeg tilbyder ikke et quickfix, men jeg vil gerne sætte mig ned med dem, der skal være med, og høre, hvad de ønsker og hvordan vi kommer i mål. Jeg kan love resultater, men hvis man ikke vil være klient her hos mig resten af livet, skal der selvfølgelig efterfølgende en livsstilsændring til, siger Sahra Larsen.

- Hvilke smerter kan du afhjælpe?

- Kroniske smerter, gigt, smerter i ryggen og knæene, siger Sahra Larsen.

En behandling tager 24 minutter og Sahra Larsen lover, at det er behageligt at ligge på briksen. Der er afslappende musik i lokalet, mens de gummipads, som placeres på kroppen, arbejder og ifølge Sahra Larsen styrker musklerne og frigiver endorfiner. Det giver en følelse af tilfredshed og velbehag, siger hun.

Klinikindehaveren lover også, at klienten taber sig eller får smertelindring ved bare at ligge der med musik i ørene og pads på kroppen. Der skal altså ikke løbes eller løftes vægte for at nå et resultat og klienten sendes heller ikke på en eller anden kur med gulerødder og broccoli, men Sahra Larsen siger dog, at det altid er bedst at dyrke motion og spise sundt.

- Kan du udstede en garanti for vægttab?

- Hvis du har et BMI under 30, vil jeg godt love en centimeterreduktion på 10 til 25 centimeter på fem til syv uger. Har du BMI over, skal der mange flere behandlinger til, før jeg udsteder garantier, siger Sahra Larsen.

- Det virker, fordi mine gummipads aktiverer musklerne og derved øger forbrændingen, siger Sahra Larsen - og det er netop den del, hun fik mange spørgsmål om efter ugeavisens omtale.

- Men det virker altså. Jeg har haft en person inde, som efter fem uger tabte 33 centimeter, siger Sahra Larsen, der altså nu er parat til at lade sin metode teste af to ugeavislæsere/brugere.

- Hvorfor arbejder du med centimeter og ikke med kilo?

- Fordi jeg har klienter, som ønsker at tabe sig specielle steder på kroppen. Hvis man eksempelvis ønsker at tabe sig om hofterne, så er det der, vi placerer de fleste pads, siger Sahra Larsen, der igen understreger, at resultaterne naturligvis er bedst, hvis klienten dyrker motion og spiser sundt. Men det er altså ikke et must for at opnå resultater, siger hun.

Sahra Larsen

Sahra Larsen er uddannet ergoterapeut i 2003 og arbejdede ni år på Gigthospitalet i Gråsten. I foråret 2019 forlod hun jobbet som hverdagsrehabiliteringskonsulent i Sønderborg Kommune for at gå all in på klinikken Bailine i Østergade 22. Sahra Larsen er 43 år, er gift og har to børn i 10 års alderen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce