Annonce
Ugeavisen Sønderborg

V og DF vil have Dybbøl Mølle på finansloven: - Men vi er ikke inviteret til forhandlinger

Dybbøl Mølle har i 2019/2020 gennemgået en af de største renoveringen i sin tid. Nu vil møllen gerne have et fast beløb til løbende vedligeholde. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Dybbøl Mølle er ikke en del af regeringens finanslovsforsalg, men Socialdemokratiets kulturordfører er positiv, hvis andre partier bringer møllen ind i forhandlingerne.
Annonce

Dybbøl: Sidste år havde repræsentanter fra den selvejende institution Dybbøl Mølle foretræde for Folketingets kulturudvalg. Møllen ønsker at komme på finansloven med en årlig støtte på 400.000 kroner, som skal gå til løbende vedligehold.

Men i regeringens finanslovforslag er nationalsymbolet på Dybbøl Banke ikke med. Det er en fejl, mener Pernille Bendixen, der er kulturordfører for Dansk Folkeparti.

- Jeg har påpeget det flere gange, at der er urimeligt, at folkene bag Dybbøl Mølle skal tigge om penge ved kulturudvalget. Dybbøl Mølle er et stykke kulturarv, men de kan ikke få det til at løbe rundt, siger Pernille Bendixen.

Socialdemokratiets kulturordfører Karsten Sand Kjær sagde tidligere på ugen til JydskeVestkysten:

- Vi har fremlagt vores finanslov. Hvis Dybbøl Mølle skal komme på, så er det fordi andre partier skal bringe det på bordet. Det tænker jeg, vi vil være positivt indstillet overfor.

Annonce

Ingen forhandlinger

Men ifølge Pernille Bendixen og Venstres kulturordfører, Ellen Trane Nørby, er blå bloks kulturordførere ikke inviteret til forhandlinger.


Det kan da ikke passe os andre partier skal kræve møllen på finansloven.

Ellen Trane Nørby, V, kulturordfører


- Ifølge Kasper Sand er det andres ansvar at bringe Dybbøl Mølle til bordet. Det er meget kulturfjernt og ærgerligt, for Dybbøl Mølle er et nationalt symbol, som har været brændt og nedskudt ad flere omgange. Det kan da ikke passe os andre partier skal kræve møllen på finansloven, siger Ellen Trane Nørby.

Da Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen besøgte Sønderjylland i juni i forbindelse med 100-året for Genforeningen udtalte han, at det er en national opgave i sikre Dybbøl Mølles fremtidige bevarelse.

Venstres Bertel Haarder besøgte også møllen i juni i forbindelse med møllens 100-års jubilæum på danske hænder.

- Dybbøl Mølle skal selvfølgelig på finansloven. Det koster en tiendedel af Fregatten Jylland. Det er jo nærmest gratis, konkluderes Bertel Haarder i sin tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce