Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vaccinehungrende borgere kan ikke booke tid: Teknisk koks spænder ben for eftertragtet stik

Region Syddanmark oplever i disse dage tekniske problemer, når borgerne forsøger at booke tider på www.vacciner.dk. Foto: Katrine Becher Damkjær
Region Syddanmark oplever for tiden tekniske problemer, når borgerne forsøger at booke tid til coronavaccination på www.vacciner.dk, og det skaber store frustrationer. Der arbejdes på højtrryk for at løse udfordringerne, siger koncerndirektør.

Problem: Mange syddanskere, der har fået en invitation til at modtage den eftertragtede vaccine mod coronavirus, oplever til deres store frustration, at de ikke kan få lov til at booke en tid.

Årsagen er tekniske problemer med hjemmesiden vacciner.dk, hvor man som borgere selv skal bestille tid til de to stik. Det oplyser Region Syddanmark onsdag i en pressemeddelelse.

Det tekniske koks betyder, at borgerne ganske vist kan finde en tid til den første vaccination, men at de ikke kan finde en tid til vaccination nummer to. Man skal nemlig vælge to ledige tider i systemet, før man kan bekræfte og gennemføre den endelige booking.

Det har fået mange vaccinehungrende borgere til at kontakte regionen i frustration, og koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen kan godt forstå, hvis borgerne er irriterede:

- Det er en virkelig frustrerende situation at stå i, når man gerne vil gøre sin borgerpligt og blive vaccineret - og måske ovenikøbet har ventet i kø for at komme til at booke en tid. Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, der er trætte af det, og vi arbejder på højtryk for at få det løst. Jeg håber, at de berørte borgere vil bære over med os og holde en god tone over for de mange medarbejdere, der sidder og besvarer opkald. Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe så mange som muligt, så hurtigt som muligt, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Flere må vente

Lige nu er bookingsystemet og regionens corona-hotline i forvejen presset til bristepunktet, fordi en stor gruppe særligt ældre borgere netop har fået invitationer til vaccinen fra Sundhedsstyrelsen.

De mange nye inviterede skal nok blive vaccineret i takt med, at vaccinerne lander i Region Syddanmark, men da regionen kun får et mindre antal doser, må flere vente et par uger, før de kan få en tid, selvom de har fået invitationen.

Kurt Espersen uddyber:

- Borgerne skal nok blive vaccineret. Det lover jeg. Men leveringskadencen og de midlertidige tekniske problemer gør, at vi bliver nødt til at ruste os med tålmodighed, selvom det er svært efter et langt corona-år.

Region Syddanmark har en forhåbning om, at de tekniske problemer er løst i starten af næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce