Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Venstre til have unge ud at vandre

Børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg vil i samarbejde med DGI lave et nyt projekt, der skal få flere unge ud at gå. Arkivfoto: Carsten Bundgaard
Børne- og uddannelsesudvalget vil lave et nyt bevægelsesprojekt for unge efter et forslag fra Venstre.

Sønderborg: Det er ikke nogen hemmelighed, at en gåtur gør noget godt fysisk og mentalt for mennesker.

Derfor har det skabt bekymring hos politikerne i børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, at corona-nedlukningen har medført en række ændrede adfærdsmønstre hos os alle - herunder motionsvaner.

En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser blandt andet, at ni ud af ti børn ikke har rørt sig nok under vinterens nedlukning.

Udvalget er enige om, at bevægelse i hverdagen er vigtig. Det vil derfor sætte gang i et projekt, der skal motivere de unge, som stadig er sendt hjem fra skole, til mere bevægelse.

- Gennem dette initiativ motiveres de unge til bevægelse, men de får samtidig også muligheden for en snak undervejs i den friske luft, forklarer formanden for børne- og uddannelsesudvalget Claus Klaris (V) og understreger, at for hans parti er trivslen for den enkelte meget vigtig - såvel den fysiske som sociale.

Annonce

Sammen og hver for sig

Projektet vil tage udgangspunkt i en challenge - eller sagt på dansk en udfordring - som de unge vil kunne deltage i gennem en app på deres mobiltelefon og ved brug af sociale medier.


Gennem dette initiativ motiveres de unge til bevægelse, men de får samtidig også muligheden for en snak undervejs i den friske luft

Claus Klaris (V)


I app-løsningen vil det blive muligt for de unge at sætte mål, der gerne skulle resultere i en øget lyst til at komme ud at gå, da det bliver muligt at følge med i, hvordan vennerne klarer sig.

Udfordringen vil som udgangspunkt være for den enkelte, men det vil også være muligt at sammenligne på tværs af klasser og skoler.

Det aktuelle forsamlingsforbud afgør, hvor mange der må gå sammen.

- Jeg glæder mig til at følge udfordringen og håber, at gåturene her i foråret vil smitte af på andre end de unge, siger Claus Klaris, der har præsenteret idéen for de øvrige udvalgsmedlemmer.

Initiativet udvikles i samarbejde med DGI, og information herom vil snarest blive kommunikeret til skolerne og eleverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce