Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vi står sammen

Annonce

Læserbrev:  Lad os stå vagt om vore kirker, og hjælpe med, at vi fortsat kan mødes, til gudstjenester, dåb, begravelser, konfirmationer, koncerter, sognearrangementer og til en stille andagtsstund, når der kan være behov for dette.

I påsken havde vore dygtige og engagerede medarbejdere sat et stort kors op uden for kirken, sammen med en spand fyldt med påskeliljer. Korset var beklædt med tråd, således at folk der søgte kirken kunne placere en påskelilje på korset og læse en af vore kendte påskesalmer, som var sat op i døren til den låste kirkedør. Det var en særlig oplevelse, langt over 100 mennesker kom helt ind på kirkepladsen, for at placere deres påskelilje.

Mit store ønske til alle nyvalgte menighedsråd, der starter arbejdet 1.søndag i advent, herunder præsterne og vor ansatte, samt vore politikere og lovgivere med regeringen i spidsen, at vi alle må stå vagt om, at kirkedøren må vedblive at være åben, til alle kirkelige handlinger både i advents og juletiden og i de mange kommende år, aldrig mere en påsken som i 2020.

Jeg har været taknemmelig for, at vores kirkeudvalg og minister har vist interesse for, hvordan vi i vore kirker har været og fortsat er meget optaget af, hvordan vi kan give folk, gode op positive oplevelser i kirkerne ved julen 2020, set i lyset af alle erfaringerne fra Coronatiden.

Menighedsråd og kirkens ansatte er forberedt på det store arbejde med at indrette sig efter aktuelle forskrifterne. De vil sørge for nødvendig ekstra rengøring, vise folk tilrette således at alle regler overholdes, hvad enten der skal synges, eller kun lyttes. Om nødvendigt vil vi lokalt finde måder at organisere os på, hvis der skal være åbne kirker, med ansatte eller frivillige som tager imod og viser andagts søgende tilrette. Menighedsrådsmedlemmer, præster og ansatte har lært rigtigt meget i de seneste 8 måneder, og det vil vi bruge, når vi i en kritisk situation må værne om at holde vore kirker åbne overalt i Danmark, til alle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce