Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Victoria klippede til den store bronzemedalje

Victoria Vest tænker på sit fag stort set alle vågne timer. Foto: Jens Eilertsen
Victoria Vest har lige bestået sin svendeprøve som frisør med udmærkelse. Vi møder hende i Salon Manhattan og taler med en 22-årig kvinde, der stort tænker på faget alle sine vågne timer.
Annonce

Sønderborg: Ambitionerne fejler ikke noget. Og det gør evnerne tilsyneladende heller ikke. Victoria Vest har lige være til svendeprøve inden for frisørfaget - hun var oppe i bombage føntørring af herrer og evening style frisure for damer - og hun var den ene af de to, som kom gennem prøven med en bronzemedalje. Der var mellem 25 og 30 elever på holdet og ingen fik sølv- eller guldmedalje.

Den flotte præstation har givet den unge frisør lyst til meget mere. Næste år venter blandt andet deltagelse i American Crew All Star Challange, DM og VM. Planen er, at der skal deltages i mindst fem store konkurrencer.

- Du får mere erfaring og du bliver perfektionist, når du deltager i konkurrencer, for det er godt at komme ud af sin comfortzone til et sted, hvor en fejl er nok til, at du er ude. Du koncentrerer dig på en helt anden måde, end når du laver salonhår, siger Victoria vest.

Forud for svendeprøven blev der brugt adskillige timer på at træne, og søsteren Veronica måtte den ene gang efter den anden lægge hår til. Men det gav altså også pote. Nu er svendebrevet i hus - og hvad skal der så ske?

Det er der ikke helt taget stilling til, men på sigt er det meningen, at Victoria Vest skal overtage Salon Manhattan. Indehaveren, der også er hendes far, skal så ansættes af datteren. Det har Sia Vest ikke noget imod - ifølge ham selv har han ikke haft meget at skulle have sagt, siden datteren blev ansat.

- Det er Victoria, som har bukserne på her i salonen, siger han den ene gang efter den anden. Victoria siger ikke noget. Hun kigger hele tiden ned i sin telefon. Når hun ikke har kunder, så går hun på nettet og ser eksempelvis, hvordan man farver hår i Beirut. Af og til finder hun noget, hun kan bruge i Perlegade-salonen.

Men hun fortæller gerne, at det for hende er helt naturligt at overtage Salon Manhattan. Hun er siden barneårene kommet i salonen sammen med Veronica, og de ville egentlig begge være frisører. Men søsteren er i stedet blevet hjemmehjælper og overvejer en uddannelse som sygeplejerske - hun mistede interessen for faget.

Du får mere erfaring og du bliver perfektionist, når du deltager i konkurrencer, for det er godt at komme ud af sin comfortzone til et sted, hvor en fejl er nok til, at du er ude. Du koncentrerer dig på en helt anden måde, end når du laver salonhår.

Victoria Vest

Annonce

Der er bud

Der er bud efter Victoria Vest efter at hun er kommet hjem med det flotte svendebrev. Hun har fået to gode tilbud - blandt andet et som underviser - og nu skal hun se, om det kan passes sammen med arbejdet i Salon Manhattan. I hovedet har hun en model, hvor hun arbejder tre dage i salonen og tre dage ude af huset. Hvem headhunterne er, vil hun endnu ikke fortælle, for der er endnu ikke skrevet under på noget.

- Du skal ikke ud og opleve verden som så mange andre unge?

- Det var egentlig planen, men nu må vi se, svarer Victoria Vest, mens faderen insisterer på, at hun tager et halvt eller et helt år til Paris.

Det passer dog ikke rigtigt ind i planerne og Victoria siger, at Paris nok ikke løber nogle steder hen og at hun har alderen og kræfterne til at se tiden an. Men hun vil dog gerne på et eller andet tidspunkt tilbringe tre måneder på Sassoon Academy London, der er et ypperligt uddannelsescenter for frisører.

Annonce

Familie i baghovedet

Victoria Vest er single, men siger, at hun da "har det der med familie i baghovedet". Men hun siger også, at hun ikke har tid til at være sammen med den forkerte mand - at hun ikke vil have en kæreste bare for at have en kæreste.

- Det kommer, når det kommer. Lige nu tænker jeg på mig selv og karrieren, men hvis den perfekte fyr kommer, så må vi se. Jeg kan da godt se mig selv i et forhold, hvis gnisten er der med det samme. Er den ikke det, er det ikke det rigtige for mig. Man skal ikke bare være sammen med en, fordi man synes, at han ser godt ud, siger Victoria Vest, der ikke er flov over, at hun er i en periode, hvor hun klart sætter karriere over kæreste.

- Jeg tænker hele tiden på mit fag - alle de timer, jeg er vågen. Men jeg har da tid til at gå til fitness.

Sia Vest er indehaver af Salon Manhattan, men det er Victoria, som bestemmer. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce