Annonce
Sønderjylland

Vild pantdonation i Sønderjylland: Det skyldes ikke mindst corona

Forstanderen på Julemærkehjemmet Fjordmark, Lasse Balsgaard, har god grund til at smile. Arkivfoto: Timo Battefeld
Julemærkehjemmet Fjordmark får i år over 100.000 kroner i pantdonation fra syv sønderjyske supermarkeder.

Kollund: Der er langt mellem positive corona-historier, men de findes, og det kan Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund fortælle med om.

Julemærkehjemmet har gennem en årrække haft et samarbejde med SuperBrugsen i Rødekro, Gråsten, Broager, Skærbæk, Padborg, Løjt Kirkeby og Tinglev, og det har i år udmøntet sig i en rekordstor donation på over 100.000 kroner.

- Alle syv supermarkeder har installeret en pantknap ved siden af den normale, og trykker man på den, når man har afleveret sine flasker, går beløbet ubeskåret til os, siger Lasse Balsgaard, der er forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund.

I år har Fjordmark modtaget intet mindre end 101.463,25 kroner i donation fra de syv sønderjyske SuperBrugser. Sidste år var det 68.000 kroner.

- Det har sprængt alle rammerne i år, siger Lasse Balsgaard.

Annonce

Mindre grænsehandel

Ifølge forstanderen for Julemærkehjemmet Fjordmark, hvor mobning, ensomhed og lavt selvværd er det, størsteparten af børnene har med i bagagen, når de kommer, er der to forklaringer på den store stigning.

- Det tyder på, at mange borgere ikke har været så meget syd for grænsen på grund af corona i det forgangne år, men i stedet har købt øl og sodavand i Danmark, hvor der er pant på, siger Lasse Balsgaard.

- Samtidig tror jeg også, at mange i en corona-tid bare gerne vil hjælpe Fjordmarks børn, fortsætter han.

Pantdonationen er ikke øremærket til et bestemt formål, men forstanderen ved godt, hvad hovedparten af pengene skal bruges til.

- Pengene skal blandt andet bruges til at udvide og forbedre vores familiesamarbejde samt til den daglige drift, siger Lasse Balsgaard.

Annonce

Et nobelt formål

SuperBrugsen i Rødekro er det supermarked, hvor folk har trykket flest gange på den pantknap, hvor beløbet går til Fjordmark.

- Hos os er der blevet doneret 24.938,50 kroner. Vi har også den største omsætning og kundestrøm, så det hænger sammen, siger Torben Damgaard, der er uddeler i SuperBrugsen i Rødekro.


Det har sprængt alle rammerne i år.

Lasse Balsgaard, forstander


Uddeleren i Rødekro er også overbevist om, at corona er hovedårsagen til, at der er blevet doneret så mange penge i år.

- Folk er i stigende grad begyndt at købe øl og sodavand i Danmark på grund af corona, og grænsen har jo også været helt lukket i en periode, siger Torben Damgaard, der er glad for, at SuperBrugsen kan være med til at støtte julemærkehjemmet i Kollund.

- Vi synes, at julemærkehjemmet har et nobelt formål, som det er nødvendigt at støtte, siger Torben Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce