Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Viljen og evnen til at hjælpe: Julemærkehjem modtager en million kroner fra anonym giver

Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund kunne via Restaurant Bind modtage en anonym donation på en million kroner. Beløbet kommer fra et ægtepar, der har været stamgæster i restauranten i mange år, og som derfor kender til Pia og Christian Binds velgørenhedsarbejde til fordel for Julemærkehjemmet. Forstander Lasse Balsgaard (t.v.) kunne tage imod pengene. Foto: Timo Battefeld
Et ægtepar har doneret en million kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund. Pengene er givet via Restaurant Bind, hvor ægteparret er regelmæssige gæster. Derfor kender de det store velgørenhedsarbejde, som indehaverne, Pia og Christian Bind, udfører for Fjordmark.
Annonce

Kollund: Velgørenhed kan gøres på mange måder. Forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund Lasse Balsgaard måtte således lige knibe sig selv i armen, da han fik en glædelig besked i denne uge: en anonym giver har doneret en million kroner til børnene på Julemærkehjemmet.

Beskeden blev overbragt af Pia og Christian Bind på Restaurant Bind.

Ikke at de var giverne - de var blot blevet bedt om at formidle det gode budskab og pengegaven videre til Julemærkehjemmet.

- Vedkommende har ønsket at være anonym, og det synes jeg, man skal respektere, men jeg må fortælle, at det drejer sig om gæster, der kommer hos os regelmæssigt - et ægtepar, som har fulgt os i mange, mange år, fortæller Pia Bind.

Annonce

Regelmæssige besøg

Det pågældende ægtepar er ikke fra lokalområdet, påpeger hun.

- Men som stamgæster ved de, at Restaurant Bind én gang om året har et velgørenheds-arrangement til fordel for Julemærkehjemmet.

Efter den seneste støttemiddag i august kunne Pia og Christian Bind overføre 213.608 kroner til Fjordmark.

Restaurant Bind holdt i august en velgørenhedsmiddag til fordel for Julemærkehjemmet Fjordmark. Dengang blev der samlet 213608 kroner ind. Foto: Timo Battefeld

Og nu kommer der så en million kroner oven i fra det anonyme ægtepar - bare sådan fordi.

Der var et behov - og giverne havde både evnen, viljen og muligheden for at hjælpe, bemærker Pia Bind.

Annonce

Løb rundt i glæde

Forstander Lasse Balsgaard kunne da heller ikke skjule sin begejstring, da han fik meddelelsen.

- Tænk at få sådan et opkald og få at vide, at nogen har valgt at støtte os . . . Jeg løb rundt i hele Julemærkehjemmet af bare glæde, lyder det fra forstanderen.

Det er ingen hemmelighed, at millionen falder på et endog meget tørt sted oven på en lang periode med corona.


Tænk at få sådan et opkald og få at vide, at nogen har valgt at støtte os . . . Jeg løb rundt i hele Julemærkehjemmet af bare glæde

Lasse Balsgaard, forstander Julemærkehjemmet Fjordmark


- Beløbet betyder, at vi kan fortsætte vores arbejde. Som følge af corona har vi nemlig mistet rigtig meget omsætning fra gæster, der skulle have været i huset. Det hul bliver lige lappet af de penge. Så donationen fra ægteparret betyder, at vi i år kan holde skindet på næsen i forhold til budget og økonomi, forklarer Lasse Balsggard.

Annonce

For børnenes skyld

Økonomien og hjemmets drift er én ting. Men pengegaven er også med til - for en stund, i hvert fald - at fjerne den usikkerhed, som har præget hverdagen på Julemærkehjemmet de seneste måneder.

- Vi - det vil sige de fem Julemærkehjem i Danmark - er jo langt hen ad vejen afhængige af donationer. Julemærkefonden, som driver hjemmene, modtager kun tre procent i offentligt tilskud og er derfor helt afhængig af gaver og bidrag fra virksomheder, fonde og privatpersoner. Og sådan en krise sætter da nogle bekymringer i gang, for hvad det kan ende med. Ikke mindst for børnene. For når de ikke kan få ophold her hos os, er der en risiko for at de mistrives yderligere. Så alene for børnenes skyld er donationen på den million kroner utroligt vigtig. Og kærkommen, siger Lasse Balsgaard.

Julemærkehjemmet Fjordmark sælger små støtte-mærkater i anledning af den forstående jul. Foto: Timo Battefeld


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce