Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vind smart kontakt der skræmmer tyvene væk

Rasmus Blom (tv) og Andreas Wendelboe vil forære fem smartkontakter til ugeavisens læsere og brugere. Foto: Jens Eilertsen
De to unge iværksættere bag smartkontakt.dk og ugeavisen udlodder fem kontakter.

Sønderborg: Rasmus Blom og Andreas Wendelboe er to unge iværksættere fra Fynshav, som ugeavisen tidligere har skrevet om. De har etableret deres egen virksomhed, smartkontakt.dk, og her sælger de en kontakt, der kan slukke og tænde alt via en app på mobilen eller Google Assistant.

Der er indtil videre solgt flere end 300 smartkontakter, og kunderne kommer fra det meste af landet.

- Vi tonser derudaf. Der er intet, der stopper det her tog. Vi har store planer, og en af dem er at få flere produkter. Vi sidder stadig og overvejer, hvilket produkt det skal være. Det skal have god synergi med smartkontakterne, siger Andreas Weldelboe.

Annonce

- 2020 var var på mange måder et lorteår, men nu er vi håbefulde med hensyn til 2021, siger Andreas Wendelboe, der regner med, at flere vil købe kontakter op til ferietiden. En smartkontakt kan nemlig tænde lys på forskellige tidspunkter og således give tyven det indtryk, at der er nogen hjemme.

Giveaway

Nu synes Rasmus Blom og Andreas Wendelboe, at det er tid at lave lidt giveaway sammen med ugeavisen - derfor vil de forære fem kontakter til tilfældige læsere af ugeavisen og brugere af ugeavisen.dk. Hvis du vil deltage i lodtrækningen, skal du gå ind på smartkontakt.dk, og klikke på tilmeldingsknappen øverst på siden.

Smartkontakt

Smartkontakt er en lille adapter, der sættes i stikkontakten og forbinder den med mobiltelefonen. Det betyder, at du kan tænde og slukke stikkontakten trådløst fra sofaen, fra arbejde eller fra den anden siden af jordkloden. Den kan forbindes via Google Assistant, og det betyder, at du kan sige eksempelvis "Hey Google, tænd lys bag sofaen", "Hey Google, sluk alt" og så videre. Den er let at bruge og tager kun to minutter at installere.

Kontakten kan programmeres til at tænde ved solopgang - eller når det regner. Den kan fungere som en tyverisikring og er meget let at installere. Man taster bare sin wifikode ind, og så fungerer kontakten.

Smartkontakt kan også fungere som tyverisikring, da den kan slukke og tænde lyset i et specifikt tidsrum og således give tyven det indtryk,m at der er nogen hjemme. Smartkontakt kan samarbejde med andre smarthome-enheder - eksempelvis en bevægelsessensor uden for. Hvis den registrerer bevægelse, kan den tænde lyset i huset.

I Smartkontakt er der indbygget en strømmåler, der giver overblik over strømforbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce