Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Vinspecialisten sætter proppen i: Lukker forretning men fortsætter fredagsbar

Henning Petersen takker sine kunder for deres støtte på Facebook i det opslag, hvor han annoncerer, at Vinspecialisten lukker. Her skriver han også, at han glæder sig til at se dem igen. . Arkivfoto: Henrik Rath
Henning Petersen lukker Vinspecialisten, men hvad fremtiden bringer, står stadig hen i det uvisse.

Sønderborg: Byen bliver en vinhandler fattigere, når Henning Petersen om få dage lukker døren for sidste gang i Perlegade 71 til Vinspecialisten Sønderborg.

Efter lidt over fem år er det helt konkret slut med vinforretningen torsdag den 29. april, står der i butiksruden.

Her ses også et skilt, der oplyser, at Henning Petersen fortsætter med sin fredagsbar. Samme oplysning deler han på sociale medier.

Annonce

- Gode vine, verdens bedste glas fra Riedel og meget andet vil stadig være en stor del af min fremtid, skriver den nu snart forhenværende vinhandler uden at afsløre, hvad næste kapitel i hans liv bringer.

I maj 2020 fortalte han ellers, at det var hans plan at have butikken, indtil han i hvert fald rundede 70 år. På det tidspunkt var han 59 år.

En drøm

Det var en gammel drøm, som Henning Petersen realiserede tilbage i 2015, da han skiftede sit gamle fag som konsulent for B&O i Struer med ansvar for Danmark, Norge og Island ud med tilværelsen som butiksejer.

Men detailhandel var ham bestemt ikke ukendt. Han har tidligere haft Jefsen Radio under Expert-kæden i Østergade senere under navnet God Tone beliggende på hjørnet af gågaden og Rønhaveplads.

Under den anden nedlukning, som ramte i slutningen af december 2020, blev Vinspecialisten ikke ramt, da vinhandlere var undtaget ligesom fødevarebutikker og apoteker var. Arkivfoto: Henrik Rath

Henning Petersen fortalte ved åbningen, at hans viden om vin stammer fra en stor interesse for madlavning og dernæst at finde en vin, der passer til. Derfor skulle det være hans levevej.

Hvad han nok aldrig havde turde forstille sig, dengang han træf den beslutning, var de udfordringer, der ramte ham i 2020 ved indtoget af covid-19. Her blev der i en periode sat en stopper for at arrangere fredagsbaren, vinsmagningerne og leveringen af vin til private fester. Henning Petersens salg ved ringridningen, blev heller ikke til noget.

- Nu har jeg altid syntes, at mine kunder er flinke, men jeg har i denne tid konstateret, at de også er sindssygt loyale, sagde han i april sidste år.

Det mener Henning Petersen stadig fremgår det af Facebook, hvor han skriver, at han glæder sig til at se dem igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce