Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Virksomhed leverer bedste regnskab i 193 år

Trekløveret bag ledelsen af Karl D. Petersen ApS og Møllebygger Petersen ApS er fra venstre Hans Christensen, Morten Anker Petersen og Kenneth Steger Søholm. Foto Kasper Roed
Det er medarbejderne, der har skabt resultatet, siger tømrer- og snedkermester Morten Anker Petersen.
Annonce

Avnbøl: - Det er ikke min fortjeneste alene, at det er gået så godt. Det er medarbejderne, der har gjort en forskel. De er jo firmaets ansigt udadtil og udfører flot og gedigent håndværk, som kunderne værdsætter.

Det siger tømrer- og snedkermester Morten Anker Petersen i en kommentar til, at firmaet Karl D. Petersen ApS i Avnbøl ved Sønderborg netop har offentliggjort det absolut bedste regnskab nogensinde i firmaets 193-årige historie.

I 2019 nåede bruttofortjenesten op på 9,9 million kroner eller næsten to millioner bedre end i 2018. Efter skat blev overskuddet på knap 1.5 million kroner mod godt 1,1 million kroner i 2018. Egenkapitalen var ved indgangen til 2020 på 3.4 million kroner.

Udflugt aflyst

Det var oprindelig meningen, at medarbejderne skulle fejre det flotte årsresultat med en udflugt til Formel 1 racerløb i Belgien, men Corona-krisen kom på tværs af planerne og derfor er et medarbejderarrangement udskudt til senere. I fjor var medarbejderne på udflugt til England for at overvære en fodboldkamp på Liverpool Stadion.

Medvirkende til det flotte resultat er, at virksomheden har forstået at udvikle en række koncepter, der henvender sig til både private, offentlige og industrielle kunder. I 2019 har selskabet været med til at løse store opgaver på Sønderborgs nye vartegn Hotel Alsik, etableringen af Gigthospitalet i Sønderborg og renoveringen af døre og vinduer på Augustenborg Slot, der i dag huser Naturstyrelsen. Dertil kommer opførelsen af Kværs Forsamlingshus samt opgaver for firmaer som Danfoss og Vitfoss. Ca. 30 procent af selskabets omsætning kommer fra opgaver for private kunder.

Mølleaktiviteter

I slutningen af 2018 blev alle mølleaktiviteter skilt ud i et selvstændigt selskab Møllebygger Petersen ApS. Virksomhedens første årsregnskab, der omfatter en periode på 15 måneder, viser en bruttofortjeneste på 1,6 million kroner, med et resultat efter skat på knap 700.000 kr.

- Møllefirmaet er i rivende udvikling. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med arkitekter over hele landet, siger Morten Anker Petersen. Vi ser det som vores mission at være med til at sikre den kulturarv, som møllerne udgør. Netop derfor er vi også med i det arbejde, der gerne skal resultere i oprettelsen af en egentlig møllebygger-uddannelse. Det er der behov for i Danmark.

Blandt de opgaver Møllebygger Petersen har løst, er renoveringen af vingerne på Dybbøl Mølle, Dyrehave Mølle ved Nyborg med RealDania som bygherre, Slots Vandmøllen i Aabenraa og en gennemgribende renovering af Bygholm Mølle i Vesløs i Thy med Aage V. Jensens Naturfond som bygherre. Baseret på de eksisterende ordrer og de mange tilbud firmaet i øjeblikket regner på forventer Morten Anker Petersen, at 2020 også vil blive et positivt år for de to selskaber, men om det bliver i stil med rekordåret 2019 er det endnu for tidligt at spå om.

Møllefirmaet beskæftiger 2-3 medarbejdere, mens Karl D. Petersen har ca. 20 medarbejdere, hvor den daglige ledelse varetages af Kenneth Steger Sølund og Hans Christensen. Morten Anker Petersen har som 6. generation i familievirksomheden det overordnede ansvar og har specialiseret sig i restaureringsopgaver og gennemførelsen af alle typer mølleprojekter.

Møllefirmaet er i rivende udvikling. Vi har eksempelvis etableret samarbejder med arkitekter over hele landet.

Morten Anker Petersen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce