Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Volvo vil droppe salg fra fysiske butikker

Volvo-forhandler Torben Lindvang siger, at omlægningen til onlinesalg er en nødvendig handling. Foto: Claus Thorsted Foto: Claus Thorsted
Volvo er på vej til at lægge alt online - nødvendig handling, siger forhandler.

Salg: Inden 2030 vil Volvo være en ren elbilproducent, der sælger alle sine biler online. Det meddeler virksomheden, og det betyder altså, at det er slut med Volvo-forhandlere, der har et stort udvalg af biler hjemme i udstillingen og til prøvekørsel.

Forsvinder Volvo-forhandlerne så fra bybilledet? Nej, siger Volvo.

- Volvo-forhandlerne forbliver en vigtig del af kundeoplevelsen og vil fortsat være ansvarlige for en række vigtige tjenester såsom klargøring, levering og service af biler. Men fremtiden for Volvo Cars består af tre søjler: elektrisk, online og vækst, hedder det fra Lex Kerssemakers, Head of Global Commercial Operations, i en pressemeddelelse.

Han peger også på, at Volvo vil opbygge stærke kunderelationer i samarbejde med sine detailpartnere - altså de tidligere Volvo-forhandlere.

Annonce

Nødvendig handling

Autoforhandler Torben Lindvang, der sælger Volvo i Sønderjylland fra sine butikker i Aabenraa og Sønderborg, tager meldingen fra Volvo helt roligt. Han siger, at det er en nødvendig handling, for hvis ikke Volvo selv begynder at sælge online, så vil der komme andre aktører som Amazon på banen.

Torben Lindvang nævner England som et eksempel på, hvor galt det kan gå, når onlinesalg gives fri. 60 procent af alle Volvo sælges via en portal, hvor de faldbydes, og det betyder, at forhandlerne ikke tjener noget.

- Den personlige relation betyder meget, når der sælges en Volvo - og det ved importøren. Derfor vil forhandlerne også i fremtiden spille en stor rolle. Hvis nogen er i tvivl om forhandlerens vigtighed, så kan man jo bare se på premiumbilsalget i Sydjylland. På landsplan er de tre tyske prestigemærker nummer et, to og tre, og Volvo er nummer fire. Men i Sydjylland er Volvo eller Mercedes på førstepladsen, fordi Volvo er tilstede her, siger Torben Lindvang.

Annonce

Vi får Polestar

- De må da bekymre dig, at du mister salget samtidig med, at Volvo kun vil fremstille elbiler. De er jo billigere at servicere og dermed mister du også penge på værkstedet.

- Sådan er det ikke helt. Der er stadig mange sliddele, som skal skiftes i en elbil, og nu kommer Polestar (Volvos premium elbrand, red) til Danmark, og dem får vi også serviceringen af, siger Torben Lindvang, der trods en alder på kun 57 kan fejre 40 års jubilæum som selvstændig næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce