Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Zonta Danmark har fået ny landsformand

Karen Marie Hougård fra Augustenborg er ny formand for Zonta Danmark. Privatfoto
Karen Marie Hougård fra Augustenborg er ny formand for den danske del af den verdensomspændende organisation for kvindelige ledere.

Den nye landsformand i Zonta Danmark er Karen Marie Hougård, der de sidste to år har været næstformand. Zonta International med 101 år på bagen er en verdensomspændende organisation for kvindelige ledere. Den har 30.000 medlemmer fordelt i 63 lande.

Zonta Danmark har 21 klubber fordelt over hele Danmark med cirka 550 medlemmer. Karen Marie Hougård har siden 1998 været aktiv i Zonta Sønderborg, hvor hun har beklædt forskellige tillidsposter blandt andet som formand.

Den ny formand, der har været skoleinspektør på Hørup Centralskole gennem en længere årrække og er bosiddende i Augustenborg, har været initiativtager og primus motor i et højskoleprojekt for udsatte kvinder i Østgrønland.

Et projekt - som i samarbejde med velfærdsafdelingen i Tasiilaq - har været afviklet i foreløbig 12 år. Et projekt, der også har vundet international anerkendelse, og Karen Marie Hougård med den gule Zonta-rose som i 2016 blev hædret med Zonta International’s projektpris.

Under navnet ”Kvindeparaplyen” har hun også været med til at styrke samarbejdet mellem kvindeorganisationerne i Sønderborg. Som formand for Zonta Danmark er Karen Marie også en del af distriksledelsen for Norge, Island, Litauen og Danmark.

- Som formand vil jeg arbejde for at gøre Zonta mere synlig i Danmark, at gøre det attraktivt for ikke mindst yngre kvinder at være medlem af vore klubber og tage initiativ til arrangementer, der genererer penge til vore projekter. Medlemmerne skal kunne se styrken ved at være en del af et netværk, som både udvikler den enkelte person som leder og menneske, og som løfter et socialt ansvar, siger den ny formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce