Annoncørbetalt indhold

Børge var ikke specielt glad for nåle, da han kom her første gang

AMD er den øjensygdom, der tidligere blev kaldt øjenforkalkning, og som medfører nedsat syn og synsforstyrrelser. Akupunktør Hanne Simonsen har specialiseret sig i behandle lidelsen, der primært rammer ældre.

Dette er sponseret indhold 

”Jeg har lige haft Børge på 82 år til behandling for AMD. Første gang han kom ind ad døren, var for fem år siden, hvor han havde fået at vide, at hans øjne var så dårlige, at han risikerede at få taget sit kørekort”.

Børge er bare en af de mange klienter, som akupunktør Hanne Simonsen behandler for AMD i sin klinik Akupunktur-huset på Valby Langgade 187. Børge får opfølgende behandling seks gange om året. I dag har han fået taget en test på klinikkens synstavle. Resultatet var godt, og alt tyder på, at han stadig kan beholde kørekortet.

Annonce

Vaseline på øjet

Øjensygdommen AMD rammer typisk mennesker i 60-70-årsalderen. Omkring hver tiende dansker over 75 år er ramt af sygdommen, der tidligere blev kaldt øjenforkalkning, og som er en lidelse i nethindens skarpsynscentrum (macula). Sygdommen medfører nedsat syn, og mange patienter beskriver det som om, de har en klat vaseline siddende på øjet. Man kan også opleve billedudfald, altså at dele af synsfeltet forsvinder.

Annonce

Der skelnes mellem hhv. tør og våd AMD, hvor den våde er mest alvorlig.

”Patienter, der er ramt af AMD, kan opleve, svære synsforvrængninger og opleve, at synsfeltet begynder at svaje og flytte sig. Man tror, man går på et fortov, men pludselig går man ud over kanten. Eller man går ind i en dør, fordi man ikke kan se, hvor dørkarmen er.”

Hvad end, man lider af tør eller våd AMD, vil synsevnen gradvis forringes, hvis ikke man får behandling, siger Hanne Simonsen.

”Ved AMD vil fedt og affaldsstoffer, som hedder druser ophobe sig i øjet, så synscellerne forringes. Med akupunktur kan man stimulere blodcirkulationen, så det iltholdige blod med nærringstofferne kan komme ind i øjet, og så kroppen bliver bedre til at komme af med affaldsstofferne. Behandlingen kan gøre, at tilstanden ikke forværres, og nogen vil også opleve en decideret forbedring af deres syn,” siger Hanne Simonsen, der oplever, at omkring 80 % af hendes patienter har en gavn af behandlingen.

Annonce

Kroppen i balance

De klienter, som kommer til behandling i Akupunktur-huset, bliver mødt af en afslappet stemning og et hyggeligt indrettet venteværelse med sofa og grønne planter.

”Det er vigtigt, at det ikke er for sterilt. Folk skal føle sig hjemme. Her er heller hverken sten, røgelsespinde eller figurer. Alle skal have det godt med at træde ind ad døren. Hvad end det er håndværkeren, sportsudøveren, teenageren eller pensionisten.”
En undtagelse er ”Hr. Jensen”, som Hanne Simonsen kalder den figur, hun har stående på sit kontor. Hr. Jensens hud er fyldt med linjer, der går på kryds og tværs af kroppen. Fra hårrod til tånegl. Fra foden og hele vejen op gennem brystet. Linjerne forestiller det, man inden for akupunkturen kalder meridianer.

”Man skal forestille sig kroppen som DSB’s banenet, hvor der er togruter på kryds af tværs af landet og stoppesteder og knudepunkter, der binder det hele sammen. Inden for akupunktur arbejder vi med, at alt i kroppen på samme måde er forbundet og skal være i balance,” siger Hanne Simonsen om den ældgamle behandlingsform, der formentlig stammer fra Kina, og består i, at små nåle sættes ind i særlige reflekspunkter i hud og muskler, hvorved nerver og blodcirkulation stimuleres. Når man bliver behandlet for AMD, får man sat nåle i såkaldte øjenpunkter, der findes under og oven på fødderne, i hænderne og øjenbrynene.

Annonce

Udbredt behandlingsform

Akupunktur er i dag en udbredt behandlingsform i Danmark, også inden for det etablerede sundhedssystem. Hanne Simonsen har oplevet, at synet på akupunktur er løsnet mere op de senere år. Også blandt ældre borgere som Børge, selvom han lige skulle vænne sig til nålene.

”Han var ikke specielt glad for nåle, da han kom her første gang. Faktisk var han rimelig skrækslagen, men da han oplevede, at akupunkturen hjalp på hans AMD, kunne han nemmere håndtere nåleskrækken.”

Dette er sponseret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Læs mere annoncørbetalt indhold