Annonce
Debat

Bøn til politikerne: Lad ikke den københavnske perle laves om til nybyggeri

Hvis byplanerne for Stejlepladsen i Sydhavn realiseres, kan det betyde enden for den grønne perle og isfuglenes habitat. Pr-foto
Annonce

Læserbrev: Jeg så den! For kun en uge så jeg den; isfuglen i Sydhavn, som fløj så lystigt over vandet ved Stejlepladsen.

Jeg blev så glad og beriget af en sådan naturoplevelse, så tæt ved byen. Samtidig blev jeg også trist, for hvis byggeplanerne på Stejlepladsen bliver realiseret, er det farvel til endnu et stykke natur i byen. Og dermed også et farvel til et habitat for naturfænomener, som isfuglen der ofte viser sig på stedet. Noget som mange - og nu også jeg selv - kan bekræfte.


Jeg har med sorg og ærgrelse set, hvordan vores grønne områder og havnefronter i København er blevet tilbygget - tilsyneladende uden nogen omtanke for natur, miljø og kultur.

Kirsten Stigsgaard


Som fotograf, tidligere beboer i lejlighed i Sydhavn, kolonihavelejer i Sydhavn og mangeårig bruger af området omkring Stejlepladsen og Fiskerihavnen i Sydhavnen, har jeg gennem årene prist mig lykkelig over, at området stadig fandtes og fik lov at være som det er. Jeg har med sorg og ærgrelse set, hvordan vores grønne områder og havnefronter i København er blevet tilbygget - tilsyneladende uden nogen omtanke for natur, miljø og kultur.

Jeg har også oplevet hvordan København er blevet fattigere på kultur, kulturarv, natur og grønne skæve zoner, hvor kreativitet og frisind kunne boltre sig. De områder som gør vores by værd at leve i.

Midt i ærgrelsen over, at dette er forsvundet mange steder i byen, har jeg glædet mig over Fiskerihavnen og troet på, at nogen så værdien i at bevare denne Olsen-banden-agtige perle, som den var, og længe har været, og skal forblive at være.

Et sted hvor der er plads til folk, som lever et mere nøjsomt liv med færre midler på kontoen i banken måske, men med flere midler på sjæls-, oplevelses- og kreativitetskontoen ... formodentlig.

Her kan vi leve i fred og fordragelighed i tæt pagt med naturen og alligevel tæt ved byen. Et vidunderligt sted at være, sætte sin cykel, tage kameraet frem, lade skridtene blive langsomme og lade blikket hvile på overraskende smukke farver blandt fiskenet og farvede huse. Her kan vi lade ørerne slappe af til tøffende kuttere, mågeskrig og dæmpet samtale fra mænd i kedeldragt og måske en rystepudser i det fjerne.


Det er i min optik fuldstændig og aldeles uhørt, ugennemtænkt, uetisk og usmageligt at tillade sig at inddrage en natur-, kultur- og historisk perle i byen til et nybyggeri.

Kirsten Stigsgaard


Vi har brug for områder som dette, men I politikere, som sidder med magten, synes ikke at anerkende værdien i dette. Jeg har lyst til at sige: 'Hvad bilder I jer ind?' Så vidt jeg forstår, har dette område været fredet indtil for kort tid siden, men er blevet affredet på mystisk vis.

Nu vil I bygge på en af de efterhånden få grønne pletter, som gør det det værd at være københavner? Det er i min optik fuldstændig og aldeles uhørt, ugennemtænkt, uetisk og usmageligt at tillade sig at inddrage en natur-, kultur- og historisk perle i byen til et nybyggeri.

Stejlepladsen og Fiskerihavnen er et levende museum. Den gamle by i Aarhus ville elske det, da det rummer en tidslomme, et fristed, en åbenhed for alle og en harmoni, som sjældent ses nogle steder i vores storbyer.

Så mit budskab er blot: Kære politikere, som stadig har magten til at omgøre denne beslutning og vælge at bygge et andet sted: GØR det. Benyt jeres magt til at tænke stort, kærligt, naturligt og med omsorg for vores Sydhavn, som vi skal færdes i og nyde, også i fremtiden. Respekter, at her fungerer det så fint som det kan, og der er IKKE brug for indgriben fra jer.

Lad Stejlepladsen være, lad isfuglen og dens natur være, lad menneskene og det miljø de har skabt være,- og byg et andet sted.

Dette er en bøn fra det dybeste i mit hjerte, fra min københavnske sjæl, som elsker vores by, netop, fordi vi har det grønne, det skøre, det skæve og det skønne.

Tak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Alkoholforbud er en god nyhed for Sydhavnen

Annonce