Annonce
Byggeri

Kæmpe underskriftindsamling mod byggeri på Stejlepladsen: Vi har brug for mere natur

Her ses borgere, der er ude for at demonstrere mod byggerierne på Stejlepladsen søndag 3. januar. Foto: Kasper Løjtved
Annonce

'Der er brug for mere natur - ikke mindre' - sådan lyder den afsluttende appel til politikerne, der er underskrevet af hele 1096 borgere. Anledningen til appellen er, at teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune mandag 11. januar skal stemme om de lokalplaner, der åbner op for byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen.

- Københavns Kommune italesætter sig som en grøn by, der værner om naturen og biodiversiteten. Derfor finder vi det absurd, at politikerne fastholder planen om at bygge på nogle af byens grønne områder. Coronakrisen har tydeligt vist os, at vi har brug for mere natur, ikke mindre. Derfor opfordrer vi politikerne til at droppe byggeprojekterne, pointerer Ulla Rosenvold fra Amager Fælleds Venner, der har taget initiativ til brevet til politikerne, i en pressemeddelelse.

Mandag 11. januar klokken 10-15 vil aktivisterne fra de to grønne bevægelser, Amager Fælleds Venner og Fiskerhavnens Venner, gennemføre en coronasikker banneraktion mod byggeplanerne foran Københavns Rådhus.

– Oprindeligt havde vi planer om at gennemføre en stor demonstration. Det er ikke forsvarligt, sådan som coronasituationen er nu. Men vi vil stadig gøre opmærksom på vores utilfredshed med ødelæggelsen af grønne områder. Derfor vil fire-fem aktivister gennem fem timer stå med bannere og protestere mod byggeplanerne, forklarer Ulla Rosenvold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce