Annonce
Byliv

Byggeriet på Stejlepladsen er stemt hjem: Nu mangler kun den sidste godkendelse

Fiskerhavnen ved Stejlepladsen. Foto: Kgs. Enghave Lokaludvalg
Mandag eftermiddag stemte et flertal blandt medlemmerne i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg for byggeriet på Stejlepladsen og Amager Fælled. Nu mangler der kun en afstemning, før byggeriet kan gå i gang.
Annonce

Helt som forventet godkendte et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti (i alt otte stemmer) lokalplanen, mens Enhedslisten og Alternativet stemte imod (i alt tre stemmer).

Forventet, fordi det var de samme seks partier, der sammen med Liberal Alliance i 2018 som en del af det års budgetforhandlinger traf beslutningen om, at det tidligere planlagte byggeri på den gamle strandeng syd for Grønjordssøen blev konverteret til byggeri af 2.000 boliger ved Vejlands Allé, 550 boliger på Stejlepladsen i Sydhavnen samt erhvervsbyggeri på to grunde henholdsvis ved Selinevej og i Ørestad.

Nu venter blot en afstemning i Borgerrepræsentationen 21. januar. Her skal de 55 medlemmer tage endegyldigt stilling til byggeplanerne på Amager Fælled og Stejlepladsen og dermed blåstemple byggeretten på områderne.

Annonce

For og imod

Gorm Anker Gunnarsen medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Enhedslisten var en af de tre, der stemte imod.

Han er ærgerlig over, at de gode argumenter mod et byggeri må vige, fordi der er truffet en beslutning om at pengene til metrobyggeriet skal finansieres gennem boliger på Stejlepladsen og Amager Fælled.

- Jeg sidder tilbage med en skuffelse over at alle de gode argumenter, der bliver fremført, bare bliver afvist med henvisning til, at man er forpligtet til at stemme den lokalplan for to et halvt år siden hjem med krog i budgetforliget, siger Gorm Anker Gunnarsen og fortsætter:

- Stejlepladsen er et vigtigt naturområde med et unikt miljø, så det er frustrerende at møde den mur, men der er stadig håb forude. Det er set før, at holdningerne kan ændres, som vi har set det med Strandengen og Kløvermarken på Amager, så jeg tror på det lige til det sidste.


Vores håb er, at de i Borgerrepræsentationen tager den massive folkelige modstand mod byggerierne i betragtning, og skulle det ikke være tilfældet, vil vi fortsætte med at kæmpe imod byggerierne, for vi er meget oprørte over, at der slet ikke bliver lyttet til os.

Jan Mathisen, Fiskerhavnens Venner


Jakob Næsager fra De Konservative var en af dem, der stemte for byggeriet i Teknik- og Miljøudvalget. Han henviser til, at byggeriet på Stejlepladsen er et nødvendigt onde for at kunne stemme aftalen om det samlede byggeri hjem.

- Det er ikke De Konservative, der står bag idéen om at bygge på Stejlepladsen. Det byggeri er indgået som et kompromis fra vores side, så vi kunne få skabt et resultat. Det er et nødvendigt onde, om man vil, siger Jakob Næsager.

Annonce

Kæmper videre mod beslutningen

Byggeriet på Stejlepladsen har mødt massiv modstand fra Fiskerhavnens Venner, hvor talsmand Jan Mathisen ved flere lejligheder har kritiseret beslutningen.

- I Sydhavnen har vi en særlig kultur, der især kommer til udtryk nede på Stejlepladsen og i Fiskerhavnen. En kultur, hvor der er plads til alle de skæve typer og eksistenser, hvor der er plads til særlige kulturelle aktiviteter, og hvor der er plads til et uddøende erhverv i Københavns Kommune nemlig bundgarnsfiskeriet. Alt det tilsammen gør, at vi har et unikt område på Stejlepladsen, som Københavns Kommune vil ødelægge for at tjene penge, har Jan Mathisen tidligere udtalt.

Nu fortæller han, at Fiskerhavnens Venner vil fortsætte med at kæmpe, og at han håber, afstemningen i Borgerrepræsentationen vil omstøde beslutningen om at bebygge Stejlepladsen.

Jan Mathisen fra Fiskerhavnens Venner og andre af havnens brugere kæmper mod boligbyggeriet på Stejlepladsen. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

- Det er sørgeligt men ikke overraskende, at byggeplanerne blev stemt hjem i Teknik- og Miljøudvalget. De har kun et argument, og det er, at de har lavet en aftale for nogle år siden, som de står ved. Men det er et sølle argument, for de har før lavet aftaler om eksempelvis med Strandengen, siger Jan Mathisen og fortsætter:

- Vores håb er, at de i Borgerrepræsentationen tager den massive folkelige modstand mod byggerierne i betragtning, og skulle det ikke være tilfældet, vil vi fortsætte med at kæmpe imod byggerierne, for vi er meget oprørte over, at der slet ikke bliver lyttet til os.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce