Annonce
Byliv

Café Pyt bliver til Sydhavnens første vinbar: Det er her, jeg føler mig hjemme

Lars Jensen har overtaget lokalerne efter Café Pyt og laver nu Sydhavnens første vinbar. Foto: Jens Mouvielle
Til oktober får Sydhavnens sin første vinbar, når den inkarnerede sydhavner Lars Jensen slår dørene op til sin drøm på Borgbjergsvej 52.
Annonce

Sydhavnens Vinbar. Det behøver ikke være sværere at finde på et navn. Herligheden ligger der, hvor indehaver Lars Jensen, bedre kendt som ‘VinLars’, bor og føler sig hjemme, i 2450.

Der hvor man hilser pænt på hinanden, hvor der er højt til loftet, og hvor man kalder en spade for en spade. Eller en vinbar for en vinbar for den sags skyld.

- Den her butik er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg lever allerede af min hobby ved at sælge vin til restauranter, men med det her sted får jeg mulighed for at se folks indtryk af min store passion. Og så får jeg lov til at møde folk og snakke med dem. Og ikke mindst til at give en lillesmule af mig selv til Sydhavnen. Den tanke kan jeg godt lide, siger Lars Jensen.

Annonce

Godt naboskab

Det er ikke mange dage siden, Lars Jensen gav håndslag med KAB om at lave lokalerne på Borgbjergsvej 52 helt om. Der skal være åbent ned til kælderen, og der skal opføres kæmpestore reoler i råt materiale, der skal rejse sig fra kældergulvet og gå i et med loftet i vinbaren.

Lars Jensen gør sit for at få det hele til at spille, når hans livsdrøm skal indvies. Derfor har han allerede overnattet i lokalet flere gange.

Her står Lars Jensen ud for Borgbjergsvej 52, der bliver til Sydhavnens første vinbar. Foto: Jens Mouvielle

- Jeg har allerede overnattet her flere gange. Her roder helt vildt lige nu, men det er vigtigt for mig at mærke bygningen og høre lydene. Nu ved jeg f.eks., hvor meget det larmer, når jeg skal have leveret varer, og jeg har allerede mødt mine nye naboer, der skal trækkes med mig fremover, siger Lars Jensen, der fik inspiration til sin nye forretning af det, der har taget modet fra de fleste: coronakrisen.

- Corona satte mine restaurant-kunder på standby. Derfor skrev jeg på Facebook-gruppen i min boligforening, om nogle af mine naboer var interesseret i at købe lidt vin. Det gik så godt, og flere spurgte mig, hvorfor jeg ikke begyndte at lave noget mere lokalt. Det gør jeg så nu, griner Lars Jensen.

Annonce

Sams Bar

Selvom rammerne ikke er på plads endnu, så er visionen for stedet ikke til at rykke rundt på. Lars Jensens drøm er nemlig at lave et mødested i Sydhavnen, som de serieglade læsere vil genkende det fra klassikeren Sams Bar.


Den her butik er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg lever allerede af min hobby ved at sælge vin til restauranter, men med det her sted får jeg mulighed for at se folks indtryk af min store passion. Og så får jeg lov til at møde folk og snakke med dem. Og ikke mindst til at give en lillesmule af mig selv til Sydhavnen. Den tanke kan jeg godt lide.

Lars Jensen


- Det skal være ligesom Sams Bar, kender du det? Et sted, hvor alle kender alle, og hvor man føler sig hjemme. Et sted, hvor folk har lyst til at mødes over et godt glas vin og noget tapas, og hvor man kommer hinanden ved. Det er mit mål, siger Lars Jensen.

Den konkrete åbningsdag for Sydhavnens Vinbar er endnu ikke helt på plads. Først skal der som nævnt laves en større ombygning, og så skal alt inventaret op.

Hvis alt går godt, åbner Sydhavnens Vinbar op i midt oktober fra torsdag til lørdag om aftenen.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce