Annonce
Café Rosenhaven

Café Rosenhaven om kommunens udspil: To år er ikke en løsning

Annette Søndergaard fra Café Rosenhaven.
Torsdag 27. august vendte Københavns Kommune på en tallerken og tilbød Annette Søndergaard, der driver Café Rosenhaven i Valbyparken, en forlængelse af sin lejeaftale i caféens lokaler på to år. Men det er ikke en holdbar løsning, siger Annette Søndergaard.
Annonce

Glæde, og så alligevel ikke. Annette Søndergaards første reaktion på København Kommunes udspil om en forlængelse af lejeaftalen for lokalerne, hvor hun driver den populære Café Rosenhaven, var blandede.

For på den ene side viser det, at Københavns Ejendomme og Indkøb, der ligger under Økonomiforvaltningen, er til at tale med. Og på den anden side er det, der bliver tilbudt, ikke en løsning for hende.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at kommunen ikke længere bare tænker på, at jeg skal lukke det hele ned til nytår, og jeg opfatter tankerne om at forlænge kontrakten med 2 år som et forsøg på at række hånden ud til mig. Problemet er bare, at det ikke er nogen løsning, siger Annette Søndergaard.

Annonce

Ny udvikling

Annette Søndergaard og flere af caféens stamgæster har kæmpet for at bevare Café Rosenhaven siden april. Her har Annette Søndergaard tidligere fortalt, at hun opdagede, at kommunen ikke havde tænkt sig at forlænge hendes lejekontrakt, hvilket hun havde gjort før uden problemer, fordi hun selv tog kontakt til dem som følge af det, hun så som en fejl i huslejen.

Sådan var det dog ikke. Hendes vilkår for lejeaftalen var ændret i 2014, da Københavns Ejendomme og Indkøb overtog lejemålet, og den ændring var hun ikke vidende om. Derfor har hun lavet investeringer i caféen sidenhen, og det gør bl.a., at hun ikke ser kommunens forslag med en 2-årig forlængelse som en løsning.


Jeg er selvfølgelig glad for, at kommunen ikke længere bare tænker på, at jeg skal lukke det hele ned til nytår, og jeg opfatter tankerne om at forlænge kontrakten med 2 år som et forsøg på at række hånden ud til mig. Problemet er bare, at det ikke er nogen løsning

Annette Søndergaard, Café Rosenhavn


- Kommunen har selv fået Rambøll til at lave en omfattende rapport om, hvad der skal til for at lovliggøre bygningerne. Og dét kræver rigtig mange penge. Oveni de investeringer, jeg allerede har lavet så sent som op til denne sæsonåbning, kan det slet ikke rende rundt med så kort et tidsperspektiv, siger Annette Søndergaard og fortsætter:

- Så jeg satser nu på at få et møde med kommunen, hvor vi i fællesskab kan finde en løsning, der er holdbar på den lange bane.

Annonce

Kommunens tilbud

Det var Københavns overborgmester, Frank Jensen, der torsdag meldte ud sammen med Københavns Ejendomme og Indkøb, at man havde tilbudt Annette Søndergaard en 2-årig forlængelse af lejemålet i lokalerne.

Café Rosenhaven. Foto: Jens Mouvielle

- København skal være en by med grønne, lokale oaser, hvor der er plads til hyggelige cafeer for hele familien, som Café Rosenhaven er et rigtig godt eksempel på. Jeg kan derfor godt forstå, at der blandt de lokale i Sydhavnen har været stor opmærksomhed omkring Café Rosenhavens fremtid, lød det fra Frank Jensen, der også appellerede til, at forvaltningen og Annette Søndergaard skulle have en tæt dialog om fremtiden for lejemålet.

Fra Københavns Ejendomme og Indkøb forklarer man den tilbudte forlængelse med, at der skal gennemføres en række forbedringer, inden lokalerne sendes i offentligt udbud.

Annette Søndergaard har endnu ikke accepteret kommunens udspil om en forlængelse. Hun skal senere på ugen mødes med de relevante parter og drøfte udspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce