Annonce
Byliv

Corona tvang Charlotte til at skifte spor: Jeg tror, det er sundt at forfølge sine drømme

Charlotte Sjalle har åbnet isn egen skrædderbutik i Sydhavnen, hvor hun arbejder med sin store passion for bæredygtighed. Foto: Jens Mouvielle
Charlotte Sjalle havde ikke det store kendskab til Sydhavnen, før hun flyttede ind i lokalerne på Mozarts Plads 1. Her udlever hun sin store passion, og det har skabt mange nysgerrige besøg fra sydhavnerne.

Charlotte Sjalle arbejdede før corona som selvstændig skrædder på Nørrebro, hvor hun hovedsageligt lavede projekter til filmindustrien i form af kostumer. Da coronaen gjorde sit indtog, lagde det filmindustrien ned, og der blev ikke skrevet mange linjer ned i Charlottes ordrebog.

Derfor valgte hun at skifte spor. Hun tog en risiko, hun før har brændt nallerne på, men den beslunting har hun ikke fortrudt ét eneste sekund siden.

Sydhavnen har nemlig taget utrolig godt imod hende og hendes virksomhed Skrædderboxen, der ligger på på Mozarts Plads 1.

Annonce

Det er et kreativt skrædderi og værksted, hvor folk kan få repareret deres klæder, få syet tøj fra bunden, købe Charlottes kreationer og tilmelde sig sykurser - alt sammen med henblik på genbrug og upcycling, der er Charlotte Sjalles helt store passion.

- Jeg synes, folk har været rigtig søde til at tage imod mig, og jeg er virkelig overrasket over, hvor fin en start, jeg har fået. Det er meget positivt og opløftende, særligt når man tænker på, at jeg ligger lidt gemt væk her, siger Charlotte og peger ud gennem ruden på den store grønne metrovæg, der nærmest omslutter adressen.

- Jeg har heldigvis haft travlt, siden jeg åbnede op, og så har jeg haft en praktikant, der spurgte, om hun måtte hjælpe mig med opstarten. Hun er virkelig faldet ned fra himlen, for der er masser at lave, smiler Charlotte.

Brændt nallerne

Det var ikke uden betænkning, at Charlotte kastede sig ud i livet med egen butik i Sydhavnen. For efterhånden 10 år siden havde hun en secondhand-butik i Pisserenden i Indre By, og med finanskrisens indtog endte hun med at brænde nallerne på det.

- Jeg har haft butik før, hvor jeg brændte nallerne. Jeg sad i et dyrt lokale, så derfor var det vigtigt for mig at finde noget, der var til at komme ud af, hvis opstarten blev dårlig. Det her lokale er helt perfekt med gode vilkår, og det var med til at jeg turde kaste mig ud i projektet, siger Charlotte Sjalle og fortsætter:

Charlotte Sjalle glæder sig over den modtagelse, hun har fået, i Sydhavnen. Foto: Jens Mouvielle

- Krisetider får en til at reflektere og se tingene fra en anden vinkel. Jeg tror på, det er sundt at ryste posen, mærke efter og forfølge sine drømme.

Belsutning om at forfølge sin drøm i Sydhavnen, hvor hun nu også bor efter at være flyttet sammen med sin kæreste, har hun ikke fortrudt siden. Faktisk er hun faldet pladask for bydelen.

- Jeg lukkede døren til Nørrebro, min gamle lejlighed og værksted, og jeg åbnede døren til en ny bydel. Jeg er faldet pladask for Sydhavnen. Jeg er enorm glad for området, og jeg synes, det er hyggeligt, at Sydhavnen er som et lille lokalmiljø med en masse natur og luft.

Annonce

Passion for bæredygtighed

Charlotte Sjalle har haft Skrædderboxen på Mozarts Plads 1 siden oktober, men det er først nu, hun er begyndt at gøre opmærksom på sig selv på de sociale medier osv.

Hun glæder sig over, at Sydhavnerne deler hendes passion med bæredygtighed og upcyckling.

- Bæredygtighed har altid været omdrejningspunktet i mit arbejde, Min passion er at genanvende aflagt og kasseret tøj til at skabe nyt liv, og jeg kan mærke på de henvendelser, jeg får, at det er noget, der også ligger mange på sinde her i bydelen.


Krisetider får en til at reflektere og se tingene fra en anden vinkel. Jeg tror på, det er sundt at ryste posen, mærke efter og forfølge sine drømme.

Charlotte Sjalle, indehaver af Skrædderboxen.


Ud over skrædderarbejdet afholder Charlotte Sjalle bl.a. sykurser, hvor man kan lære at reparere sit tøj, ligesom man kan lære at omsy det, så gamle bukser eksempelvis kan blive til en fed denim-jakke, vest eller noget helt tredje.

Opstarten på Charlotte Sjalles næste sykursus er 18. januar, og du kan tilmelde dig ved at sende en mail til skraedderboxen@gmail.com.

Det koster 2.100 at deltage i kurset, der strækker sig over otte kursusdage.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce
Annonce
Alarm112

55-årig kvinde i kritisk tilstand: Samlever anholdt for livsfarlig vold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Mest læste

Annonce