Annonce
Sydhavnen

Det er ikke sporvogne men skidtskinneskrabere!

Opmærksomme læsere har rettet på redaktionen, da dette ikke er et billede af gamle sporvogne men et billede af to skidt-skinne-skrabere. Foto: Sporvejshistorisk Selskab.
Annonce

Her på Valby Bladet/ Kgs. Enghave Bladet må vi erkende en fejl, som flere af vores opmærksomme læsere har bidt mærke i, da vi den 8. juli bragte en klummeartikel med et billede af to gamle "sporvogne" fra Sydhavnen.

Der er nemlig ikke tale om sporvogne på billedet men skidt-skinne-skrabere, som kørte på skinnerne om natten, for at rense sporvognsskinnerne.

- Rensevognene rensede sporrillerne fri for snavs og skidt. Skidtet blev suget op, og tømt ud i vandet ved Pumpehusvej, som i dag udgør Koppels Allé. Rensevognene R1, R2 og R3 er enten blevet ophukket eller sendt til Egypten, fortæller museumsleder, Mikael Lund fra Sporvejmuseet Skjoldenæsholm.

At være skidtskinneskraber har tidligere også været et fysisk erhverv, hvor arbejderne brugte en skidtskuffe at rense sporvognsskinnerne.

Skidtskinneskufferen findes på sin vis stadig i dag, men kaldes en skinnefræser, som renser og mindsker revner på togskinnerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sammenhold

Mihai og Michael holder Sluseholmen ren i fritiden: Man skal affinde sig med, at man er ham den underlige, der render rundt og samler skrald

Klumme

Min fars udflugt til Københavns Havn

Annonce