Annonce
Byliv

Dyrepasser på Tippen med opfordring efter eksploderende besøgstal: Behold poserne med gulerødder og æbler derhjemme

Christina Søgaard sammen med vædderen Darling. Foto: Christina Søgaard.
Christina Søgaard, der er dyrepasser på Sydhavnstippen, fortæller, at flere og flere besøgende på Tippen har betydet, at fårene og alpakaerne får lige rigeligt med godbidder og beder derfor folk om at lade poserne med æbler og gulerødder blive derhjemme.

Antallet af besøgende på Sydhavnstippen er eksploderet siden coronavirussens indtræden. Her søger folk ud for at få en puster fra dagligdagen, trække frisk luft og nyde naturen.

Og når man er på besøg på Sydhavnstippen er det svært ikke at forelske sig i de mange søde får og alpakaer, der altid er friske på at hapse en godbid, men med forårets indtræden er det tid til, at man modstår fristelsen med at tage en pose æbler eller gulerødder med ud til Tippen for at fodre dyrene.

Det fortæller dyrepasser Christina Søgaard:

- Det har været godt med lidt ekstra guf igennem vinteren, men nu er det blevet tid for basserne til at komme på en lille slankekur og få bevæget sig lidt mere rundt på Tippen efter føde, siger hun og fortsætter:


Det har været godt med lidt ekstra guf igennem vinteren, men nu er det blevet tid for basserne til at komme på en lille slankekur og få bevæget sig lidt mere rundt på Tippen efter føde.

Christina Søgaard, dyrepasser


- Med alle de besøgende, som der kun vil komme flere af, nu hvor foråret og sommeren står for døren, bliver det ganske enkelt for meget fodring for dyrene. Det er at gøre dem en bjørnetjeneste, de har nemlig slet ikke godt af så mange godbidder, som det kommer op på i løbet af en enkelt dag.

Hun forsikrer om, at det altid har været tilladt at give dyrene en lille godbid, men med de ekstra mange besøgende er det begyndt at løbe op.

- De fleste vil gerne fodre dyrene, og det er forståeligt, men hvis man regner lidt på det, bliver det til store mængder hver eneste dag, når der kommer 50 eller flere mennesker i løbet af dagen med hver deres to poser gulerødder, æbler mm. Det har altid været tilladt at give en enkelt gulerod eller et æble, men grundet corona-situationen er det åbenbart blevet en ny trend at tage ud på Tippen med posevis af godter til dyrene - og så bliver det desværre lidt for meget.

Fårene og alpakaerne går om vinteren på den sydlige del af Tippen og om sommeren på den nordlige del, så bjørneklo osv. holdes nede begge steder.

Der er pt. 26 får på Tippen, mens der er tre alpakaer. Til efteråret kommer der dog lam, så fåreflokken bliver større. Dyrene bliver dagligt tilset af dyrepasserne fra Børnenes Dyremark.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Byliv

Natur-organisation raser over nyt anlæg: Vi har en unik mulighed for at få en park til Valby

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce