Annonce
Byliv

Efter nedlukning: Jan redder julen for næsten 200 hjemløse

Jan Schmidtsdorff holder juleaften for hjemløse. Foto: Jens Mouvielle
Jan Schmidtsdorff er kommet på en smart og hjertevarm idé juleaften, der har nydt stor opbakning blandt de lokale sydhavnere. Han vil holde en stor juleaften for de hjemløse, der ikke har et sted at tage hen.
Annonce

50-årige Jan Schmidtsdorffs virksomhed BHG44 på Bådehavnsgade 44 D i Sydhavnen har gennemgået store forandringer på virksomhedens 2-årige levetid grundet coronapandemiens indtog.

Fra udelukkende at være et eventsted til større fester, blev det grundet de første coronarestriktioner udviklet til også at være en restaurant, og senest er der også kommet takeaway med oveni hatten.

Uden den store udvikling, som virksomheden BHG44 har været igennem, er Jan Schmidtsdorff ikke sikker på, at hans juleaften ville blive så speciel, som den bliver i år. For denne juleaften skal han bruge på at skabe de bedste rammer for cirka 180 hjemløse, der ellers ikke havde et sted at holde jul.

- Det er første gang, jeg prøver at holde sådan et arrangement her juleaften, og jeg var nok ikke kommet på det, hvis det ikke var for corona. Så havde jeg jo været fuldt booket med julefrokoster, og på den måde er det rart for mig, at min virksomhed kan være med til at skabe noget godt og varmt ud fra den her svære situation, vi står i med corona, siger Jan Schmidtsdorff.

Annonce

Behov for hjælp

Jan Schmidtsdorff blev opmærksom på den udfordring, mange hjemløse står i, da han leverede et stort parti overskudsmad fra sin restaurant til HimmelEkspressen, et herberg for hjemløse mænd. Her fik han at vide, at mange hjemløse står i en særlig svær situation denne jul, da mange af deres normale tilbud er lukket ned.

Derfor besluttede Jan Schmidtsdorff, at han ville holde jul for en stor gruppe hjemløse, og siden han meldte det ud i november, har han nydt stor opbakning fra virksomheder såvel som fra lokale sydhavnere, der har doneret både gaver og arbejdskraft til arrangementet.

- Da jeg fandt ud af, at der var en stor gruppe hjemløse, der ikke havde et sted at holde jul, grundet mange af deres vanlige tilbud er lukket ned af corona, så jeg mit snit til at hjælpe dem med at få en hyggelig aften, der for mange udsatte ellers kan være rigtig svær, siger Jan Schmidtsdorff.

Annonce

Stor lokal opbakning

Et Facebook-post resulterede blandt andet i, at Jan Schmidtsdorff fik tilsendt over 500 julegaver, der skal gives til de hjemløse, ligesom folk også er kommet forbi og hjulpet til med at pakke alle de mange gaver ind.

- Den opbakning, vi har fået fra virksomheder og fra de lokale her i Sydhavnen, har været helt fantastisk. Det er så dejligt at mærke, hvad man kan udrette, når man står sammen, for uden den hjælp, vi har fået, havde det ikke kunnet lade sig gøre, siger Jan Schmidtsdorff.

For at julen for de 180 hjemløse kan blive holdt så forsvarligt som muligt er det spredt ud til to lokationer. Det ene på Bådehavnsgade 44 G, mens det andet er i Maskinhallen, Sundholmen Amager.


Den opbakning, vi har fået fra virksomheder og fra de lokale her i Sydhavnen, har været helt fantastisk.

Jan Schmidtsdorff


Her vil der komme 90 hvert sted fordelt ud på to grupper af 45, som holder jul fra 13-16 og fra 17-20.

- Jeg kommer til at være her på Bådehavnsgade juleaften sammen med min kæreste, som normalt ikke er den helt store fan af julen. Men lige i år, der glæder hun sig faktisk, og det gør jeg virkelig også, siger Jan Schmidtsdorff.

Selve maden doneres af nemlig.com, mens SAND Hovedstaden, Foreningshuset Sundholmen 8, Frivillige Center Amager og Amager Vest Lokaludvalg også har været med til at muliggøre det dobbelte julearrangement.

Mangler frivillige

BHG44 og Sand Hovedstaden har brug for 3-4 frivillige per event til de i alt fire events juleaften. 

Der mangler hjælp til servering og bemanding af en afspritningsstation.

Der vil være mad og drikke til alle frivillige.

Der mangler hjælp på følgende tidspunkter:

Klokken 13.00 og 17.00 i BHG44s Lokaler i Sydhavnen, Bådehavnsgade 44G

Klokken 13.00 og klokken 17.00 i Maskinhallen Sundholmen Amager, Sundholmsvej 14A, 2300 København.

Tilmelding sker via mail til: jan@bhg44.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce