Annonce
Samfund

Efter udbudsrunde: Sydhavnen må vinke farvel til en ud af to beskæftigelsesindsatser

De to beskæftigelsesindsatser, der ligger i Sydhavnen, bliver nu reduceret til en. Pr-foto
Annonce

Sydhavnen er nu nødsaget til at vinke farvel til den ene af de to lokalt forankrede beskæftigelsesindsatser beliggende i området. Det sker efter beskæftigelses- og integrationsforvaltningen netop har afsluttet en udbudsrunde, hvor antallet af lokale beskæftigelsestilbud i København skulle reduceres fra fem til fire.

Både Opzoomerne og SydhavnsCompagniet bød ind på udbuddet, hvorefter det resulterede i en flot førsteplads til SydhavnsCompagniet, men et farvel til Opzoomerne, der ikke kan fortsætte deres lokale aktiviteter.

Sydhavnen har en stor andel af borgere, der er udenfor arbejdsmarkedet, hvilket er en af grundene til, at bydelen, ifølge Københavns Kommune, er et 'udsat byområde'. Som følge heraf er det essentielt, at Sydhavnen fortsat kan tilbyde de udsatte borgere en lokalt forankret beskæftigelsesindsats.

Det kommer SydhavnsCompagniet fremover til at sørge for med en aktivitets- og samværsindsats, der primært drives fra Medborgercentret i Sydhavnen. Desuden holder de til i deres 'oplevelsescafé' i Det Gamle Posthus og står for en lang række selvstændige arrangementer, der som oftest har et socialt inkluderende fokus.

Beskæftigelsesindsatser er et tilbud til borgere, der af kommunen vurderes til at være aktivitetsparate. Indsatserne har blandt andet til formål at bidrage til at gøre flere af borgerne arbejdsparate.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

De københavnske familier betaler

Annonce