Annonce
Byliv

Ellebjerg skole vinder stor præmie i kampen mod mobning

5. a på Ellebjerg Skole i Sydhavnen har vundet i kampen mod mobning. Foto: Ellebjerg Skole
Annonce

18 elever i 5.a på Ellebjerg Skole lod glæden få frit løb, da de torsdag blev kåret som vindere i Telenors #digitalpænt-skolekonkurrence for deres video om at bekæmpe digital mobning.

Eleverne blev overrasket, da et hold fra Telenor overbragte dem den glædelige nyhed i forbindelse med skolens virtuelle morgensamling.

Sammen med den fornemme førsteplads i konkurrencen følger en præmien på 10.000 kr.

Sydhavn-klassens vindervideo handler om den hårde tone, der kan være på de digitale platforme, og det er der brug for at italesætte.

Annonce

Behov for fokus

- Vi kan se, at digital mobning er et problem, der desværre fylder rigtig meget blandt børn og helt unge, og det prøver vi at være med til at stoppe. Hvis vi kan være med til at øge børnenes bevidsthed og give dem nogle redskaber til at passe på sig selv og hinanden, er vi nået langt, siger Kommunikations- og CSR-chef i Telenor, Lise Kirkegaard.

I alt har 273 skoleklasser på tværs af landet deltaget i undervisningsforløbet #digitalpænt i år, hvor målet er at bekæmpe digital mobning.

En ny landsdækkende undersøgelse, som Telenor har fået lavet viser, at der er brug for en indsats på området. Seks ud af ti børn i 4.-6. klasse har oplevet at blive mobbet på sociale medier eller i et spilunivers.

Der er fundet en vinder i hver af landets regioner, og 5. a fra Ellebjerg Skole løb med sejren i Region Hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce