Annonce
Aktiviteter for børn

Fokus på byens udsatte børn: 'Vi ved, at gadeidrætten virker'

Annabel, Isabella, Ida og Celina øver sig i TikTok-danse. Foto: Sophia Lehrmann
Basket, TikTok og panna fodbold. Der er lidt for enhver smag i de rå haller på Enghavevej. I uge 29 samles op mod 60 børn hver dag om gadeidrætten.
Annonce

Pulsen er høj, sveden drypper ned på asfalten og Ukendt Kunstner drøner derudaf fra en Soundboks. I denne uge handler det om gadeidrætten. Fokus er på byens børn fra udsatte områder. Og der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe fest for de børn, der er til stede.

Det er GAME Streetmekka København, der står bag den åbne sommerferiecamp, som har en masse forskellige gadeaktiviteter på programmet. Børnene får rig mulighed for at prøve kræfter af med street-basket, løbehjul, dans, rulleskøjter, street-fodbold, street art, panna-fodbold og meget, meget mere.


Vi ved, at gadeidrætten virker. Det skaber rutiner i barnets liv, og så giver sportens små sejre en kæmpe selvsikkerhed. Børnene kan hurtigt mærke en improvement

Nadjmah Codeiro


Annonce

Tætte bånd knyttes på få dage

'Savage Love' er sat på replay. Forfra. Og så om igen. En flok unge piger står helt koncentrerede og bevæger sig næsten synkront, mens de fokuserer på en lille iPhoneskærm. Siden mandag har de øvet sig på diverse TikTok-danse, og de er sammen blevet bedre og bedre.

- Det her er så meget sjovere end at sidde og kede sig derhjemme bag en skærm, siger Isabella på 10 år, der er fra Østerbro.

Ida, Celina og Annabel er enige med hende. De er allerede blevet gode veninder, og de har i fællesskab produceret blærede TikTok-videoer.

- Det er fedt at møde nye mennesker, men det bedste ved den her camp er, at man kan prøve alt muligt sejt. Jeg har for eksempel danset afrobeat. Det var virkelig sjovt, især når jeg er selv fra Liberia, fortæller 12-årige Celina fra Brøndby Strand.

Isabella, Ida, Celina og Annabel kendte ikke hinanden i forvejen. Foto: Sophia Lehrmann 
Annonce

Et mål, man ikke glemmer

9-årige Carl Emil fra Østerbro og 13-årige Mohammed fra Valby har øvet skydeteknikker siden i mandags på basketballbanen. Der er efterhånden ikke mange bolde, der ryger ved siden af nettet.

- Jeg har kedet mig ret meget i sommerferien, så det er nice, at det bare er åbent her, og at man kan komme hver dag, fortæller Carl Emil, der i hvert fald tager to ting med fra sommerferiecampen 1) Den nye ven Mohammed, 2) at han scorede et fabelagtigt mål i basket:

- Jeg lavede et ret vildt mål til en kamp i foregårs. Det glemmer jeg ikke, fortæller han.

Drengene mødes hver dag på asfalten i hallen, når dagens camp begynder.

Mohammed (tv) og Carl Emil (th) har brugt de seneste tre dage på basketballbanen. Foto: Sophia Lehrmann
Annonce

Sporten skaber en kæmpe selvsikkerhed

GAME Streetmekka København er et fristed for udsatte børn. De vil motivere og inkludere gennem gadeidræt og kreativitet. Til dagligt har NGO'en ikke 'normal' idræt som i foreninger. Hos GAME hedder det gadeidræt, og der er ikke de store forpligtelse, så børnene er ikke pressede til at dukke op hver gang.

- Vi bruger gadeidræt som et middel til social foandring, og vi er bevidste om, at vores målgruppe ikke altid kan gå til foreningsidræt, for hvis man er sårbar eller kommer fra et ikke-ressourcestærkt hjem, så kan man komme til noget mere løst her. Vi har åbne træninger i huset til dagligt, forklarer Nadjmah Cordeiro, der er junior projektkoordinator i GAME Streetmekka København.


Jeg lavede et ret vildt mål til en kamp i foregårs. Det glemmer jeg ikke.

Carl Emil


- Det er så dejligt at møde på arbejde i denne uge. Børnene er så glade, og de er ivrige efter at komme tilbage igen og igen, fortsætter hun.

Der møder 50 til 60 børn op hver dag i de store, rå lokaler på Enghavevej 82D, hvor bølgerne går højt, og venskaber knyttes. Det er en broget flok af børn fra meget forskellige hjem, der deltager i ugens feriecamp, og GAME håber, at feriecampen er en god brobygning til de ugentlige aktiviteter, som organisationen udbyder.

- Vi ved, at gadeidrætten virker. Det skaber rutiner i barnets liv, og så giver sportens små sejre en kæmpe selvsikkerhed. Børnene kan hurtigt mærke en improvement, siger Nadjmah Cordeiro.

GAME's sommerferiecamp foregår i hele uge 29 og er et samarbejde med København Kommune, der vil aktivere børn i sommerferien. GAME er en non-profit organisation, der lever af penge fra fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Klumme

Min fars udflugt til Københavns Havn

Annonce