Annonce
Kultur

Forældre er usikre, når hverdagen melder sig igen: - Hvis du er tryg, vil dit barn også blive det

Det kan være svært og usikkert for mange forældre at vende tilbage til den travle hverdag igen efter barslen. Nu sørger et foredrag for at komme tvivlen til livs. Foto: Thomas Heie Nielsen

Massevis af spørgsmål og tanker florerer ofte i nybagte forældres hoveder, når barslen er ved at lakke mod enden. 'Hvordan kan jeg trygt aflevere mit barn i en daginstitution?' 'Hvordan kan mit barn komme igennem hele dagen, uden jeg er der til at hjælpe og trøste det?' er blot få eksempler på spørgsmål, der kan dukke op.

Tvivlen afspejler, at forældre i høj grad føler sig usikre på at skulle tilbage til en travl hverdag, hvilket foredraget 'Den gode indkøring' søger at hjælpe med. Det er Sydhavn Sogn, der arrangerer det, og Lena Adalberth, der er cand. mag. i sprogpsykologi, vil være hovedpersonen.

Undervejs i foredraget vil hun præsentere konkrete redskaber til, hvordan man som mor eller far kan bevare en god tilknytning til sit barn i forbindelse med indkøringen i det specifikke pasningstilbud.

- Hvis du er tryg, vil dit barn også blive det. Så måden, dit barn bliver tryg ved dagpleje eller institution, hvad enten det er vuggestue eller børnehave, er ved, at du tager dig tiden, sammen med dit barn, til at lære pædagogerne og stedet at kende, påpeger Lena Adalberth.

Foredraget afholdes tirsdag 23. marts klokken 10-11 og er en del af Sydhavn Sogns tilbud 'Babyboblen - en barselshøjskole på vand'. Tilbuddet indebærer fem foredrag om forskellige temaer, der bliver afholdt i løbet af foråret på sognets kirkeskib, der ligger til kaj ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen. Det er gratis og livestreames på Sydhavn Sogns Facebookside så længe, coronarestriktionerne er her.

Læs mere på sydhavnsogn.dk/babyboblen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Byliv

Natur-organisation raser over nyt anlæg: Vi har en unik mulighed for at få en park til Valby

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce