Annonce
Miljø

Forbruget er højere end gennemsnittet: Nu er Bavnehøj-borgere klar til at gøre en indsats

Ny undersøgelse viser, at beboerne i Bavnehøj er klar til at formindske deres energiforbrug. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Energiforbruget i Bavnehøj ligger lidt højere end gennemsnittet for København - men det skal fremover, hvis alt går efter planen, være anderledes. I hvert fald hvis man retter blikket mod beboernes motivation.

Ifølge en ny undersøgelse fra forsyningsselskabet HOFOR er der nemlig stor opbakning til at mindske forbruget, i og med 79 procent af borgerne i Bavnehøj er motiverede for at få nedbragt deres forbrug. Desuden viser en adfærdsmåling foretaget i området, at borgerne allerede har mange gode vaner, der giver anledning til besparelser.

Kommunens områdefornyelse er klar til at understøtte det lokale engagement - og det er lykkedes før at komme det høje energiforbrug til livs. I en lignende indsats i den gamle del af Sydhavnen ændrede borgerne deres vand- og varmevaner, som gav en besparelse på 6,2 millioner kroner over fire år.

Helt konkret bruger beboerne i Bavnehøj i gennemsnit 112 liter vand pr. person pr. døgn, hvilket er otte liter over gennemsnittet i København. Derudover ligger varmeforbruget i området i gennemsnit på 123 kilowatt-timer pr. kvadratmeter, hvor det gennemsnitlige forbrug i København ligger på 116 kilowatt-timer pr. kvadratmeter.

Områdefornyelse Bavnehøj vil de kommende fire år arbejde på at hjælpe borgere, virksomheder og institutioner i området med at få nedbragt energiforbruget til gavn for miljøet og økonomien. I samarbejde med HOFOR er der allerede sat en række initiativer i gang, herunder tekniske gennemgange af ejendomme med fokus på energirigtig drift.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Byliv

Natur-organisation raser over nyt anlæg: Vi har en unik mulighed for at få en park til Valby

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce