Annonce
Alkoholforbud

Forslag om alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads faldt: Vil være næsten umuligt at håndhæve

Anker Jørgensens Plads har i tre år været omdiskuteret grundet nogle gruppers alkoholindtag og væremåde på pladsen. Foto: Jens Mouvielle
Mandag eftermiddag 26. oktober blev Socialdemokratiets medlemsforslag om et alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads afvist i Teknik- og Miljøudvalget, da det bl.a. betragtes som umuligt at håndhæve.
Annonce

Selvom flere partier er enige i, at der er problemer på Anker Jørgensens Plads, som skal løses, bliver det ikke via et alkoholforbud i denne omgang.

Det blev slået fast mandag eftermiddag.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten fortæller, at hun synes det er for tidligt at skride til forbud nu, hvorfor hun og Enhedslisten har været imod forslaget.

- Jeg har selv været på besøg i området ved Anker Jørgensens Plads sammen med lokaludvalget og andre lokale aktører, og jeg har fuld forståelse for frustrationen over drikkegrupperne blandt de borgere, der bor og færdes derude. Der er ingen tvivl om, at hele teknik- og miljøudvalget rigtig gerne vil være med til at løse problemerne, siger  men vi er i tvivl om, hvorvidt et alkoholforbud er den bedste løsning – også fordi det kan være svært at håndhæve, siger Ninna Hedeager Olsen og fortsætter:

- I hvert fald synes vi, det er for tidligt at skride til forbud allerede nu, for det tager tid at ændre vaner hos de grupper, der mødes for at drikke, og vi vil gerne give projektet med det alternative opholdssted i Hørdumsgade lidt mere tid til at virke, og se på, hvordan vi kan gøre det mere attraktivt for grupperne at mødes derude i stedet for på Anker Jørgensens Plads.

Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti nævner ligeledes i sin protokolbemærkning til forslaget, at partiet ser er positivt på, at der forsøges en løsning på problemerne på Anker Jørgensens Plads, men at alkoholforbuddet vil være for svært at håndhæve.

- DF ser ikke et alkoholforbud som løsningen, idet det må anses for at være næsten umuligt at håndhæve. Bortset fra det, så skal der selvfølgelig findes løsninger på de åbenbare og ved vedvarende sociale problemer. Det fordrer øget social indsats.


Mange af personerne i gruppen indtager store mængder af alkohol i løbet af dagen, og der har været flere helt uacceptable episoder med vold. Dette er til stor gene for beboerne ved Anker Jørgensen Plads og skaber en stor utryghed i nærområdet.

Socialdemokratiets baggrund for at stille forslaget om alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads.


Socialdemokratiet stillede medlemsforslaget som følge af, at der i en periode på ca. tre år har været problemer på Anker Jørgensens Plads som følge af alkoholisme.

- Mange af personerne i gruppen indtager store mængder af alkohol i løbet af dagen, og der har været flere helt uacceptable episoder med vold. Dette er til stor gene for beboerne ved Anker Jørgensen Plads og skaber en stor utryghed i nærområdet, lød en del af deres begrundelse for forslaget.

Annonce

Borgernes bemærkninger

Siden SydhavnenLIV i slutningen af sidste uge fortalte om forslaget, har der været en del reaktioner fra bydelens borgere.

Nogle tilslutter sig forbuddet, mens andre finder det usolidarisk, særligt da det vil indføres i en bydel, som slår sig på at omfavne alle slags mennesker.

Thomas Nielsen skriver:

- Jeg kan godt forstå, at beboerne, som bor tæt på Anker Jørgensens Plads, er trætte af råberi, larm, lugt af pis og lort, slåskampe m.m. Men det er så udansk og fuldstændigt det stikmodsatte af, hvad Sydhavnen er og kan. De første tilflyttere til Sydhavnen var bumser, hjemløse, fattige og sutter. Det skete for over 100 år siden, før vi kendte til begrebet socialt udsatte. Anker Jørgensen vender sig i sin grav.

Anker Jørgensens Plads bliver ikke omfattet af et alkoholforbud i denne omgang. Foto: Jens Mouvielle

Julia Pedersen forstår indsigelserne mod forbuddet, men føler det er på tide man handler på de problemer, der udspiller sig på pladsen.

- Anker Jørgensens Plads er bare ikke egnet til den mængde mennesker, som har indtaget den med den adfærd, de har. At man er afhængig af alkohol, har brug for fællesskab med andre osv. berettiger i min optik ikke til, at man kan tillade sig at opføre sig fuldstændig som man vil (...) Situationen på Anker Jørgensens Plads har nu i 3 somre været så ekstrem, at der skal handles nu. Og i medlemsforslaget er der jo rent faktisk også nævnt, at der skal arbejdes på et andet sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Alkoholforbud er en god nyhed for Sydhavnen

Annonce