Annonce
Et sidste ønske

Freddy knokler for at opfylde sin kræftsyge hustrus store ønske: Hun skal nå at opleve det

Freddy Damkjær udgiver sin første plade efter ønske fra sin hustru, der er uhelbredeligt syg af kræft. Foto: Jens Mouvielle
Freddy Damkjær arbejder hårdt for at opfylde sin hustrus ønske om at se ham udgive sin egen plade. Hun er uhelbredelig syg af lungekræft, og pladen forventes udgivet til næste år.
Annonce

Hjemmet i Sydhavnen emmer af musik. Der står et flygel i stuen, og der hænger guitarer på væggen. For nogle er det pynt, men i Freddy Damkjær og hustruens hjem bliver de brugt til bristepunktet.

Særligt i denne periode, hvor Freddy Damkjær arbejder benhårdt på at udgive sin første plade i en alder af snart 70 år for at opfylde en af sin hustrus største ønsker:

- Hun vil gerne nå at opleve, at jeg udgiver min egen musik, inden hun ikke er her mere, siger Freddy Damkjær og slår fast:

- Det giver en et lille spark i røven, så nu skal det være.

Annonce

Fælles drøm om sange fra hjertet

Freddy Damkjærs hustru gennem 40 år har lungekræft, der har spredt sig til lymferne og hjernen, og hun har ikke længe igen. Inden hun forlader Jorden er det hendes ønske, at han udgiver den plade, han altid har drømt og talt om at lave.

- Hvis det ikke var for hendes ønske, havde jeg ikke begyndt på pladen nu her. Men nu er det et mål, vi har sammen, og for mig hjælper det også at skabe et rum, hvor jeg gennem musikken kan bearbejde nogle af alle de mange følelser, det giver, når man går igennem sådan noget her, siger Freddy Damkjær og fortsætter:

- Min kone er jo 10 år yngre end mig, så det er simpelthen så uretfærdigt. Det er vigtigt for mig at opfylde hendes ønske.

Den første sang fra pladen ‘Kam til mit hår’ er allerede udgivet og kan findes der, hvor du henter din musik. Andet nummer udkommer til oktober, gerne lige omkring den 28.

hvor Freddy fylder 70 år. Nummeret er dedikeret til hustruen og hedder: ‘Den heldigste’.


Hvis det ikke var for hendes ønske, havde jeg ikke begyndt på pladen nu her. Men nu er det et mål, vi har sammen, og for mig hjælper det også at skabe et rum, hvor jeg gennem musikken kan bearbejde nogle af alle de mange følelser, det giver, når man går igennem sådan noget her.

Freddy Damkjær, musiker


- Ja, det er jo så mig, der er den heldigste. Det er et nummer til min kone, som jeg skrev i vinter, kort tid efter vi fik at vide, hun var blevet ramt af kræft. Så det er et følsomt nummer, siger Freddy Damkjær.

Annonce

Svær proces

Freddy Damkjær har spillet musik siden 1963 og har i årenes løb spillet med på en håndfuld udgivelser samt været medarrangør og producer på flere indspilninger, ligesom han har haft sit eget pladeselskab Triangle Records sammen med en god ven.

Alligevel skulle der et lille skub til fra hustruen, før han for alvor begyndte at jagte drømmen om sin helt egen plade.

- Det er en svær proces, for det kræver tid at lave en plade, og man vil jo gerne bruge så meget tid, som man kan, med hinanden. Men vi laver det her sammen, og af og til er det også et frirum at kunne forsvinde ind i musikken, siger Freddy Damkjær.

Freddy Damkjær udgiver sin første plade efter ønske fra sin hustru, der er uhelbredeligt syg af kræft. Foto: Jens Mouvielle

Med på pladen har han fået en perlerække af dygtige musikere, og finansieringen har han også selv stået for. Når debuten falder i så sen en alder, ”skal det sgu være i orden”, som Freddy udtrykker det.

Selvom han er en erfaren herre, så kribler det alligevel noget i maven, når han tænker på sin egen udgivelse.

- Jeg er meget nervøs for, hvordan det bliver modtaget. Men musikken har altid været en drift inde i mig, og som min hustru plejer at sige, så har jeg noget på hjerte. Nu er det på tide, at det bliver udgivet.

'Kam til mit hår' kan du høre her.

På pladen medvirker

Steen Rasmussen på keys og klaver

Lars Krarup på guitar

Klaus Menzer på trommer

Allan Fromsejer på bas og kor

Freddy Damkjær på guitar og vokal

Palle Bruselius, tekstforfatter

Karen-Marie Wedel-Leander, tekstforfatter

’Sange fra mit hjerte’ udkommer på Gateway Music

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce