Annonce
Byliv

Højt skattet tilbud til børn reddet på målstregen: Jeg elsker at være der

Den såkaldte idrætscontainer er reddet til stor begejstring for bydelens børn og unge. Foto: Fællesskaberne
Det er i sandheden en glædes dag for Sjælør og Sydhavnens børn og unge. Et højt skattet tilbud til børn og unge i bydelen føres nemlig videre i det nye år.
Annonce

Efter fire gode år i Sjælør og Sydhavnen udløber den boligsociale helhedsplan, Fællesskaberne, den 31. december 2020. Fællesskaberne der siden 2017 bl.a. har stået bag en række aktiviteter i Sjælør og Sydhavnens almene boligområder, kan dog med stolthed overdrage nøglen til en helt særlig container som får lov til at leve videre.

Det er nemlig lykkedes Fællesskabernes medarbejdere, Ahmed Løber Mohamad og Stefan Said Soussan, at gøre den såkaldte Idrætscontainer til en del af kernedriften i Københavns Kommune.

Den såkaldte idrætscontainer, der ligger bagved Københavns Åbne Gymnasium på Sjælør Boulevard, har siden 2008 dannet rammen om sunde fællesskaber for lokalområdets børn og unge. Her kan de komme i deres fritid året rundt og samles omkring leg og spil, frem for at hænge ud på gaden. Det er 11-årige Josefine som kommer i Idrætscontaineren enig i:

- Jeg elsker at være i Idrætscontaineren. Der er altid noget at lave og det er sjovt. Det er rigtig godt den er der, så børnene i gården ikke kommer til at kede sig, siger hun.

Annonce

En del af fællesskabet

Fællesskabernes foreningsmedarbejder Stefan Said Soussan og børne- og ungemedarbejder Ahmed Løber Mohamad har siden 2017 stået for driften af idrætscontaineren.

Sammen har de inviteret lokale foreninger på besøg for at introducere børn og unge til foreningslivet. Det med stor succes, da de over fire år har fået omtrent 100 børn og unge meldt ind i det lokale foreningsliv, i fritidshjem eller i klub.

Idrætscontaineren, der er dekoreret med graffiti i blå, gule og grønne farver, overlever i Sydhavnen. Foto: Fællesskaberne

Stefan og Ahmed har derudover stået for ansættelsen af fem brobyggere, der sammen med pædagogisk personale fra de lokale ungdoms- og fritidsklubber, Rubinen og SFC, har stået for bemandingen af Idrætscontaineren. De ansatte brobyggere er unge rollemodeller mellem 16 og 18 år, der bor i lokalområdet og som har lyst til at være med til at gøre en forskel for Sjælør og Sydhavnens børn og unge.

- Da jeg var yngre, så jeg selv op til brobyggerne, hvilket har haft en positiv indflydelse på den person, jeg er i dag. Det, de gav mig, vil jeg gerne give videre til den næste generation, og det får jeg lov til som brobygger i idrætscontaineren, siger brobygger Rahmat om sit arbejde.

Annonce

Glade og stolte

Fra 1. januar 2021 bliver Idrætscontaineren forankret i Københavns Kommune i samarbejde med Fritidscenteret Indre Valby og boligforeningerne AAB og AKB København.

I spidsen for den daglige drift er Junaid Hasiib fra Fritidscentret Indre Valby. Junaid, som er vokset op på Sjælør, var ansat som brobygger helt tilbage da Idrætscontaineren åbnede i 2008.


Det er en klassisk boligsocial disciplin at arbejde for at forankre vellykkede projekter og indsatser, så derfor er vi selvfølgelig enormt glade og stole over slutresultatet og ser frem til at give nøglen videre til Junaid.

Ahmed Løber Mohamed, Fællesskabernes børne- og ungemedarbejder


- De seneste tre år har vi gennem adskillige workshops og møder arbejdet med det mål, at få skabt den ideelle idrætscontainer som Københavns Kommune kunne overtage. Det er en klassisk boligsocial disciplin at arbejde for at forankre vellykkede projekter og indsatser, så derfor er vi selvfølgelig enormt glade og stole over slutresultatet og ser frem til at give nøglen videre til Junaid, siger Ahmed Løber Mohamad.

Idrætscontaineren, der et gratis tilbud for Sjælør og Sydhavnens børn og unge, er pt. lukket grundet corona. Containeren forventes at åbne igen til foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce