Annonce
Debat

Holder kommunen overhovedet opsyn med boligerne i Tranehavegård?

En beboer fra Tranehavegård påpeger, at der er mangel på mange ting i området - herunder overvågning. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Gad vide, om Københavns Kommune holder opsyn med de ældreboliger og botilbud, der er i Tranehavegård (cirka 480 boliger)? Et stort kompleks, der blev bygget i Sydhavnen i 1942.

Jeg har modtaget en henvendelse fra en beboer, der bor i en ældrebolig i Tranehavegård. Han flyttede ind for cirka fire år siden, og på det tidspunkt var der ansat to pædagogiske medarbejdere. Den ene var betalt af kommunen, den anden af boligselskabet. Da de begge blev fyret, brød det sociale sammenhold sammen. De ældre havde ikke selv kræfter til at køre aktiviteterne videre.

Ved et besøg for nylig fortalte beboeren, at han var blevet bange for at bo der. Han vil gerne flytte væk. Han er træt og ensom, afhængig af rollator og elscooter. Forholdene i bebyggelsen er af en karakter, der er stærkt kritisabelt.


Vi ved, at Tranehavegård ligger nederst i bunken vedrørende renoveringer fra landsbyggefonden. Det er ikke tilfredsstillende.

Pia Weise Pedersen


Der har været en del indbrud hos andre beboere i hans blok. Han har selv klokken 2 om natten oplevet et besøg af en suspekt person, som påstod han var hjemmehjælper. Det blev afværgede i kraft af et spionøje, han selv har fået sat i sin hoveddør.

Han forstår ikke, at der ikke er opsat overvågningskameraer i betragtning af de mange sårbare personer, der bor her. Hans overbo fik berøvet hele sin bankformue på 300.000 kroner, mens hun lå besvimet på dørtrinnet. Tyven trængte ind i boligen og fandt alle hendes koder.

Brandalarmerne i bebyggelsen er defekte. De har været i gang, uden der sker en noget. 1/3 af beboerne er ældre mennesker, der ikke kan komme hurtigt ned på gaden, når brandalarmen går i gang. Altanerne er ved at falde ned, så områderne rundt om husene er nu blevet sikret med et højt stålrækværk, dog med et tag over nedgangen til deres cykelkælder.

Vi ved, at Tranehavegård ligger nederst i bunken vedrørende renoveringer fra landsbyggefonden. Det er ikke tilfredsstillende.

Det er vanskeligt at se, hvornår der sidst er blevet gjort rent. Elevatoren ligner, jeg ved ikke hvad, forklarer beboeren. Især når man tager disse coronatider i betragtning. Det er svinsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce