Annonce
112

Fåret Betty fundet opsprættet på Tippen: Episoden er politianmeldt

Fåret blev fundet ved 12-tiden og episoden er politianmeldt. Foto: Børnenes Dyremark

Det var et makabert fund, der mødte en af dyrepasserne fra Børnenes Dyremark, da vedkommende gik en tur på Sydhavnstippen mandag ved middagstid.

Et af fårene lå nemlig hovedløst, opsprættet og uden bagparti, mens indvoldene var fjernet.

Alle fårene på Tippen har navne, og fåret var så ilde tilredt, at Børnenes Dyremark skulle bruge lidt tid på at fastslå, at der er tale om fåret Betty, som er blevet slået ihjel.

Formand for Børnenes Dyremark, Marie Storr-Paulsen, fortæller, at episoden er politianmeldt, men at man endnu ikke ved, hvad der har slået fåret ihjel.

Mistanken er dog, at det er en hund, eftersom der går mange løse hunde på Tippen, til trods for at de skal være i snor, hvilket også er oplyst med skilte ved indgangene til det højt skattede naturområde.

- Vi ved ikke, hvad der har slået fåret ihjel, men vi er ret overbeviste om, at det er et dyr, for det kan man se på den måde, fåret er blevet behandlet på, siger Marie Storr-Paulsen.


I det hele taget har vi mistet mange får til hunde i tidernes løb. Både ved skambid, men også fordi hundene gør og skræmmer fårene, så de løber i vandet og drukner. Derfor skal der lyde den største opfordring herfra til, at man holder sin hund i snor - uanset størrelse - når man nyder en gåtur på Tippen.

Marie Storr Paulsen, formand for Børnenes Dyremark


Her ses resterne af fåret. Foto: Børnenes Dyremark

Hun fortæller, at ræve før har taget fårenes lam, men at de aldrig har oplevet, at en ræv har slået et voksent får ihjel, som tilfældet er her. Til gengæld er flere får blevet dræbt af løse hunde.

Annonce

Opfordring til hundeejere

- For et par år siden havde vi en episode, hvor to store schæferhunde var sluppet ud fra et af industriområderne, der ligger op af Tippen. De to hunde dræbte fire får i en blodrus og skamferede et så slemt, at vi var nødt til at aflive det, siger Marie Storr-Paulsen og fortsætter:

- I det hele taget har vi mistet mange får til hunde i tidernes løb. Både ved skambid, men også fordi hundene gør og skræmmer fårene, så de løber i vandet og drukner. Derfor skal der lyde den største opfordring herfra til, at man holder sin hund i snor - uanset størrelse - når man nyder en gåtur på Tippen.

Dyrepasserne har tjekket de resterende får, der ikke har tegn på skader.

Fårene går om vinteren på den sydlige del af Tippen og om sommeren på den nordlige del, så bjørneklo osv. holdes nede begge steder.

Der er nu 26 får tilbage på Tippen. De bliver dagligt talt og fodret af dyrepasserne fra Børnenes Dyremark.

Fårets mave var sprættet op. Foto: Børnenes Dyremark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

Giftigere end Stejlepladsen? Socialdemokraterne nægter at undersøge forureningsgraden af 'Valbyengen'

Byliv

Natur-organisation raser over nyt anlæg: Vi har en unik mulighed for at få en park til Valby

Kultur

Gamle kirkelokaler skal gennem større forandring: - Vi håber, at det på sigt er med til at støtte op om kulturlivet i Sydhavnen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce